Bitcoin mining map

Bitcoin mining is hot én hernieuwbaar in New York en Texas

Daar waar we in het begin van dit jaar vooral negatieve verhalen hoorden over Bitcoin mining, komen nu meer en meer feiten naar boven over hernieuwbare energie. Nic Carter gaf vorige vrijdag een lezing op de Texas Blockchain Summit in Austin en bracht daar interessante data naar voren. Eerder dit jaar schreven we overigens al een artikel waarin de stelling dat Bitcoin mining slecht is voor het milieu grotendeels ontkracht wordt.

De staten New York en Texas lopen voorop, met in hun kielzog Kentucky en Georgia wat betreft de totale hashrate in de Verenigde Staten. De gegevens zijn vrijgegeven door de grootste mining pool in de VS en de vijfde grootste wereldwijd, Foundry USA.

Dit is de allereerste keer dat vergelijkbare data als deze publiek beschikbaar was en biedt analisten eindelijk de mogelijkheid inzichten hierin te verwerven. Hoewel ook hier nog niet alle data beschikbaar is. Zo ontbreken bijvoorbeeld nog de cijfers van Riot Blockchain, één van de grootste mining bedrijven in de VS, met een enorme aanwezigheid in Texas. De zuidelijke staat zal dus eerder de hoofdbrok van de totale hashrate voor zijn rekening nemen.

Hernieuwbare energie voorop

Het is niet toevallig dat de koplopers ook grote spelers wat betreft hernieuwbare energiebronnen zijn. In de staat New York bijvoorbeeld komt één derde van de energie uit hernieuwbare bronnen. De waterdammen langs de St. Lawrence rivier zorgen voor een constante stroom van groene én goedkope stroom.

Coinmint bijvoorbeeld, baat naar verluidt de grootste mining site in de VS uit. Ze doen dat in een voormalige aluminium smeltfabriek. De goedkope water- en windenergie leveren constant genoeg groene stroom om de 435 megawatt te leveren om Bitcoin te minen.

In Kentucky heeft de gouverneur daarnaast ook incentives uitgewerkt die mining bedrijven naar zijn staat moet lokken. Kentucky is bovendien gekend om zijn wind- en waterkrachtcentrales.

Ook wordt er meer en meer gekeken naar het (her)winnen van aardgas. Voor bepaalde natuurlijke aardgasbronnen zijn er in het verleden investeringen gedaan. Maar vanwege diverse redenen zijn die bronnen op dit moment niet meer operationeel. Verschillende Bitcoin mining operaties hopen deze op korte tijd te kunnen heropenen en terug laten renderen.

En dan is er nog Texas

Sinds de recente verstrengingen van de Chinese overheid tegen Bitcoin mining bedrijven, zijn verschillende van deze bedrijven in Texas neergestreken. Cryptovriendelijke beleidsmakers, een hypercompetitieve energiemarkt en vooral een groot energie-overschot maakten van Texas op korte tijd “the place to be” voor Bitcoin mining.

Sommige miners kunnen rechtstreeks in het elektriciteitsnetwerk inpluggen zonder tussenpersonen en kopen hun energie het goedkoopst op de spotmarkt. Aan een prijs van $0.028 per kilowattuur voor zonne-energie op grote schaal is nergens anders te vinden en dus van onschatbare waarde.

Voor Bitcoin mining bedrijven zijn er namelijk maar een klein aantal kosten waarop kan bespaard worden. Elektriciteit is de belangrijkste factor en dus zullen deze bedrijven gaan waar die het goedkoopst en meest voorradig is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN