Bitcoin Nieuws

Amerikaanse SEC keurt ETF goed die blootstelling biedt aan Bitcoin-bedrijven

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), de financiële toezichthouder van het land, heeft de Volt Crypto Industry Revolution and Tech ETF goedgekeurd, waardoor beleggers gemakkelijk blootstelling kunnen krijgen tot bedrijven met een aanzienlijke blootstelling aan Bitcoin (BTC).

Volt Crypto Industry Revolution and Tech ETF

Het op de beurs verhandelde fonds, dat dinsdag werd goedgekeurd, is bedoeld om zogenaamde “Bitcoin Industry Revolution Companies” te volgen, die worden gedefinieerd als entiteiten die een meerderheid van hun nettovermogen in BTC hebben of een meerderheid van hun inkomsten halen uit Bitcoin mining, uitlenen of transacties uitvoeren, volgens de SEC-aanvraag.

Daarnaast werd duidelijk dat tachtig procent van het fondsbezit aan dergelijke bedrijven zal worden toegewezen, zo staat in het prospectus en dat de nieuwe ETF genoteerd zal worden aan de New York Stock Exchange (NYSE) onder het tickersymbool BTCR.

Zoals gezegd volgt het nieuw goedgekeurde Volt Equity-fonds de prijs van Bitcoin niet en houdt het de activa niet in bewaring. Het streeft eerder naar blootstelling aan bedrijven die een aanzienlijk deel van hun bedrijf genereren uit Bitcoin-gerelateerde activiteiten. Hoewel het dus geen echte goedkeuring is van een Bitcoin ETF, komt de toezichthouder wel steeds dichterbij het goedkeuren van een echte ETF die blootstelling biedt aan de koningsmunt.

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

Stap voor stap komen we dichterbij

Amerikaanse effectentoezichthouders overleggen al jaren of ze hun eerste Bitcoin ETF moeten goedkeuren. Afgelopen vrijdag kondigde de SEC aan dat het zijn beslissing over vier Bitcoin ETF’s met 45 dagen zou uitstellen, waardoor de tijdlijnen op de Global X Bitcoin Trust, Valkyrie XBTO Bitcoin Futures Fund, WisdomTree Bitcoin Trust en Kryptoin Bitcoin ETF worden verplaatst naar het einde van het jaar.

Er wordt echter volop gespeculeerd dat de SEC op het punt staat haar eerste pure-play Bitcoin ETF goed te keuren, zij het met een kleine wijziging. Terwijl toezichthouders blijven nadenken over een traditionele Bitcoin ETF, zou volgens Bloomberg-analist Eric Balchunas de komende weken een Bitcoin-futures-equivalent kunnen worden aangenomen.

De markt kan niet wachten

Optimisme rond de mogelijke goedkeuring heeft mogelijk eerder deze week bijgedragen aan de gedenkwaardige prijsrally van Bitcoin. De vlaggenschip digitale valuta steeg woensdag naar $55.000 toen de totale marktkapitalisatie terugkeerde naar $1 biljoen.

De beraadslagingen van de SEC over een Bitcoin ETF hebben veel langer geduurd dan zijn tegenhangers in Canada, die al goedkeuringen hebben verleend voor drie op de beurs verhandelde fondsen. De Purpose Bitcoin ETF, die in februari werd gelanceerd, heeft momenteel $1,51 miljard aan activa onder beheer, volgens gegevens van Bybt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN