Bitcoin bull run

We zitten in een nieuwe bullmarkt, aldus Dan Morehead

De bekende investeringsfirma Pantera Capital heeft een nieuw investeringsrapport uitgebracht. “Mijn gevoel is dat we de halveringscyclus in april hebben voltooid”, schreef CEO Dan Morehead. Hij ging verder met:

“We hadden een periode van tijdelijke waanzin – waarin Chinese verboden op mining als negatief werden beschouwd en een paar mensen blockchain ESG ondersteboven hadden – en nu bevinden we ons in een nieuwe bullmarkt.”

Pantera, dat eerder dit jaar zijn prijsdoel voor Bitcoin in augustus 2021 op $115.000 had gesteld, heeft lang gekeken naar de halvering als een tijdlijn voor prijsbewegingen. ‘S Werelds grootste cryptocurrency zinkt doorgaans ongeveer 15 maanden voorafgaand aan de halvering, die elke 210.000 blokken plaatsvindt, voordat na de halvering weer flink stijgt.

De meest recente halvering was in mei 2020, maar de rally piekte begin april 2021 toen de Bitcoin koers voorbij $64.000 brak. Kijken naar halveringen, zei Morehead, is belangrijk bij het begrijpen van de verandering in de stock-to-flow-ratio over elke halvering.

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

De eerste halvering verminderde het aanbod van nieuwe bitcoins met 15% van de totale uitstaande bitcoins, zei hij, wat een grote impact had op het nieuwe aanbod en de prijsstelling. De halvering van 2020 had daarentegen minder dan een derde van de impact op de prijs. Hij ging verder met:

“De impact van elke volgende halvering op de prijs zal waarschijnlijk in belang afnemen naarmate de verhouding van vermindering van het aanbod van nieuwe bitcoins van eerdere halveringen tot de volgende afneemt. Hieronder is een grafiek die de voorraadverminderingen van eerdere halveringen weergeeft als een percentage van de uitstaande bitcoins op het moment van de halvering.”

Dit alles betekent, zei Morehead, dat de enorm volatiele prijsschommelingen waar BTC bekend om staat, waarschijnlijk zullen beginnen te kalmeren. Hij ging verder met aangeven dat dit op zijn beurt er weer voor zal zorgen dat “de markt breder, waardevoller en institutioneler wordt”, zodra de omvang van prijsschommelingen afnemen.

Historisch gezien heeft BTC twee bearmarkten gezien waar de valuta 83% verloor, maar de meest recente twee waren respectievelijk -61% en -54%. Dit betekent echter, volgens Morehead, ook dat de bullmarkt niet meer zulke dramatische schommelingen zal veroorzaken. Hij ging verder met:

“Helaas is er geen gratis lunch. De keerzijde is dat we waarschijnlijk ook geen 100x-in-een-jaar-rally’s meer zullen zien.”

Zelfs zonder een stijging van 100% is er echter nog genoeg ruimte over in deze rally, aldus Morehead. Hij besloot echter geen prijsvoorspelling aan te geven in deze update. Hij zei echter wel:

“Als het ooit weer -83% bereikt, ga ik ALL IN.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN