Netflix documentaire

True crime-documentaire in 2022 over de zogenoemde Crypto King

Netflix brengt een nieuwe true crime-documentaire uit, waar een verhaal uit de cryptowereld centraal staat. De nieuwe true crime-documentaire Trust No One: The Hunt for the Crypto King is in 2022 te bekijken. De documentaire gaat over Gerald Cotten, de voormalig oprichter en algemeen directeur van het Canadese cryptoplatform QuadrigaCX, die in 2018 plotseling overleed. Althans dat is wat we moeten geloven.

Netflix kondigde in een tweet aan dat zij de komende tijd voor de documentaire een groep Quadriga-beleggers gaan volgen, die onderzoek doet naar de mysterieuze dood van Gerald Cotten en de miljoenen vermiste cryptomunten die Cotten zou hebben achtergelaten.

Een verdachte dood

Op het moment dat Cotten stief bewaarde hij voor ongeveer een kwart miljard dollars aan Bitcoin voor zijn klanten. Dit komt neer op ongeveer 160 miljoen euro. Na zijn dood bleek dat hij de enigste persoon was die toegang had tot de wachtwoorden die nodig waren om toegang krijgen tot de beleggingen van de klanten. Hij was met zijn vrouw Jennifer op huwelijksreis in India, toen hij last kreeg van buikpijn. Uit onderzoek van het Canadese The Globe and Mail is gebleken dat Cotten net was ingecheckt bij een hotel.

De volgende dag bleek uit bloedonderzoek dat Cotten een septische shock had gekregen. Artsen konden hem niet meer redden. Cotten stierf 24 uur na zijn eerste buikklachten. Ze zeggen dat de officiële doodsoorzaak te maken heeft met de ziekte van Crohn. Echter vertelde de gastro-enteroloog die Cotten behandelde, aan de media dat hij twijfels had over de officiële papieren van Gerald Cotten. Er is nooit om een autopsie gevraagd en er is dus nooit een diagnose gesteld.

Een tijd na Cottens overlijden meldde Jeniffer Robertson, zijn weduwe dat Quadriga’s inventaris van cryptomunten niet langer toegankelijk was en misschien zelfs verloren. Accountants probeerde Cottens digitale wallets op te speuren. Wat bleek? Alle bitcoins waren verdwenen. Sinds het overlijden proberen de 115.000 klanten met veel moeite weer toegang te krijgen tot hun vermogen. Dit is ze tot op de dag van vandaag nog niet gelukt. Deze klanten zullen in het vervolg twee keer nadenken, voordat ze ergens beleggen.

Complottheorieën

Door al deze omstandigheden bedenken mensen bepaalde complottheorieën. Zo zou de dood van Cotten in scene zijn gezet en zou hij het geld van zijn klanten gestolen hebben. De officiële onderzoeken die lopen hebben nog niks uitgewezen. Netflix zal met de documentaire dieper op de complottheorieën ingaan.

Er zijn nog een aantal zaken die niet helemaal kloppen. Cotten had beweerd dat op de zolder van zijn huis zich een kluis bevond. In de kluis die hij in het verleden zelf had vastgemaakt aan spanten, zou hij de wachtwoorden hebben bewaard voor de verschillende cryptocurrency-accounts. Een van de aannemers ging naar het huis van Cotten en zocht naar de kluis. De aannemer vond alleen een een plek op zolder waar vier gaten door de spanten geboord waren. De kluis was toen al weg. Beleggen brengt dus altijd risico’s met zich mee.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN