Bitcoin

Amerikaanse burgemeester wil $1.000 aan inwoners geven

De burgemeester van Cool Valley, Jayson Stewart, heeft in een interview gezegd dat hij alle 1.500 inwoners Bitcoin (BTC) zal geven. Het gaat om een bedrag van $1.000 per huishouden.

Toen Stewart zijn plannen bekendmaakte, ging het nieuws kort daarna viral. Ook kreeg hij internationale aandacht en ontving verschillende donaties. Stewart had nooit verwacht dat zijn verhaal zoveel mensen zou bereiken en was daarnaast enorm verrast dat hij zoveel steun kreeg.

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Het doel van Stewart zijn initiatief is om meer burgers kennis te laten maken met Bitcoin. Zo is de burgemeester van plan om cursussen voor burgers aan te bieden om de basisprincipes van Bitcoin te begrijpen. Daarnaast merkte hij op dat hij ervoor wil zorgen dat mensen hun eigen Bitcoin zo snel mogelijk kunnen opslaan.

Stewart had het ook kort over het huidige financiële systeem en zei dat het financiële systeem nog verschillende tekortkomingen heeft. Volgens hem kan Bitcoin deze tekortkomingen oplossen.

“Het heeft me hoop en optimisme gegeven dat we enkele van de slechtste delen van het systeem waarin we geboren zijn, kunnen overwinnen en een toekomst kunnen creëren die precies is zoals we die willen, aldus Jayson Stewart.”

Dat Stewart een Bitcoin fan is blijkt ook uit zijn interesse om BTC aan te houden in de schatkist van zijn gemeente. Maar dat is allemaal nog niet zo makkelijk. ”Wettelijk zijn er obstakels om dat te doen. Veel daarvan is vastgelegd in de staatsgrondwet voor dorpen en steden”, stelt Stewart.

Verder maakte hij duidelijk dat hij in de eerste plaats geïnteresseerd is in het zien van gewone mensen, in plaats van overheidsinstanties, die profiteren van Bitcoin. Hoe meer mensen een belang hebben in het Bitcoin netwerk, hoe krachtiger het kan worden, zei hij.

Wanneer ontvangen inwoners hun BTC?

Volgens Stewart is de verwachting dat de inwoners van Cool Valley hun Bitcoin tegen het einde van het jaar kunnen verwachten. Wil je het interview van Bitcoin Magazine Podcast met burgemeester Jayson Stewart beluisteren? Klik dan hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN