FED

Fed is niet van plan om Bitcoin te verbieden, zegt Jerome Powell

De voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell, heeft gezegd dat de federale overheid de cryptomarkt moet reguleren en dat er geen algemeen verbod komt op Bitcoin (BTC) en andere digitale activa.

Het antwoord van Powell kwam na ondervraging van Rep. Theodore Budd tijdens een hoorzitting voor de House Committee on Financial Services. Powell verklaarde ook dat een verbod op cryptocurrencies zoals China oplegde niet iets is dat hij overweegt. 

Het antwoord van Powell dat de Amerikaanse regering voorlopig geen cryptocurrencies gaat verbieden, zal enigszins toch voor opluchting gezorgd hebben onder crypto-investeerders. Verder merkte hij op dat cryptocurrencies, met name stablecoins, gereguleerd moeten worden.

“Het is niet de bedoeling ze te verbieden, maar, weet je, stablecoins zijn als geldmarktfondsen, ze zijn als bankdeposito’s, maar tot op zekere hoogte vallen ze buiten de reglementaire perimeter. Het is gepast dat ze worden gereguleerd”, aldus Jerome Powell.

In de afgelopen tijd is Powell samen met minister van Financiën Janet Yellen bezig geweest om regels op te zetten voor stablecoins, welke in de komende weken worden verwacht. Stablecoins, zoals Tether en USDC, zijn digitale activa die qua waarde 1 op 1 gekoppeld zijn aan de Amerikaanse dollar. Het principe geldt dus dat 1 USD gelijk is aan 1 USDT en zo ook met USDC. 

Powell heeft in het verleden zijn bezorgdheid geuit over de activiteiten van Tether, waarbij hij opmerkt dat USDT niet volledig wordt gedekt door Amerikaanse dollars bij een bank, maar door een mix van echte dollars en andere activa.

Nu cryptocurrencies meer bekendheid krijgen in de Verenigde Staten, beginnen steeds meer mensen de laatste ontwikkelingen op gebied van regelgeving op de voet te volgen. Tesla CEO Elon Musk adviseerde onlangs de Amerikaanse regering om niets te doen met betrekking tot het reguleren van Bitcoin.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN