El Salvador Vulkaan Bitcoin

El Salvador mined eerste BTC met behulp van vulkaan

El Salvador is officieel begonnen met het gebruiken van vulkanen om Bitcoin (BTC) te minen, volgens zijn president Nayib Bukele. Tot nu toe heeft het 0,0059 BTC gedolven, ter waarde van $260. Bukele tweette het volgende:

“We zijn nog steeds aan het testen en installeren, maar dit is officieel de eerste Bitcoin-mining uit de vulkaan.”

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

De BTC wordt gedolven met behulp van geothermische energie die wordt opgewekt door vulkanen in de regio. Het land is sterk afhankelijk van geothermische energie en behoort tot de topproducenten van deze soort energie ter wereld.

Het idee om de actieve vulkanen van het land te gebruiken om BTC te ontginnen, is niet nieuw. Nadat hij in juni de cryptocurrency wettig betaalmiddel had verklaard toen het land de omstreden Bitcoin wet had aangenomen, volgde Bukele het op met plannen voor El Salvador om geothermische energie van vulkanen te gebruiken om BTC te ontginnen. Hij zei verder dat een staatsbedrijf miningfaciliteiten zou kunnen bieden met betaalbare en groene energie.

Een paar dagen geleden deelde Bukele tevens een korte video waarin te zien was dat mining-installaties online gingen bij een geothermische energiecentrale die vulkaanenergie gebruikt. In de video hieronder kun je zien hoe de ASIC-miners geïnstalleerd werden en aangesloten.

Vorige maand werd El Salvador het eerste land dat bitcoin wettig betaalmiddel maakte. Het heeft ook de Chivo-portemonnee gemaakt voor burgers om toegang te krijgen tot het Bitcoin-netwerk en betalingen te doen. Het gaf $ 30 aan bitcoin uit aan iedereen die zich aanmeldde.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN