Bitcoin

Accumulatoren en langetermijnhouders domineren de Bitcoin-markt

We hebben al meerdere artikelen geschreven over dat veel grote instellingen en langetermijnhouders de huidige dip gebruiken om meer Bitcoin (BTC) te verzamelen. Nu heeft een recent rapport van het crypto-analysebedrijf Glassnode dit feit nogmaals bevestigd.

Het bedrijf meldt namelijk dat langetermijnhouders en accumulatoren waarschijnlijk het grootste deel van de huidige marktsamenstelling voor hun rekening nemen. Het aantal Bitcoin-transacties en het aantal actieve entiteiten is gedaald sinds de correctie van meer dan 50% in mei, wat volgens Glassnode een bearish indicator zou kunnen zijn. Als gevolg hiervan merkte het bedrijf dan ook op dat het aantal kortetermijnhouders een historisch dieptepunt heeft bereikt:

“We kunnen ook zien dat het relatieve aanbod van kortetermijnhouders een historisch dieptepunt van 20% van het circulerende aanbod heeft bereikt. Dit is een zeldzame gebeurtenis die historisch beschreven wordt als de accumulatieperiode in een laat stadium van een bearmarkt door het slimmere geld.”

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

Ondanks de verminderde deelname aan het Bitcoin-protocol, zegt het analysebedrijf echter dat bepaalde elementen van de huidige marktsamenstelling uniek zijn:

“Ondanks de relatief lage activiteit in de keten en een aantal marktfractals die lijken op bearish omstandigheden, blijft er een ondertoon van extreem HOLDing- en accumulatiegedrag. Dit is enigszins uniek voor deze marktcyclus en een dynamiek die de moeite waard is om in de gaten te houden.”

Je kan het volledige rapport van Glassnode hier lezen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN