Alibaba stopt de verkoop van crypto-gerelateerde artikelen

De grote e-commercegigant Alibaba heeft afgelopen maandag aangekondigd dat het vanaf 8 oktober de verkoop van cryptocurrency-miners gaat verbieden en categorieën voor blockchain-miners en accessoires van zijn website gaat verwijderen.

De nieuwe beperkingen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, cryptomining-gerelateerde hardware en software, evenals relevante tutorials, handleidingen en strategieën, aldus de aankondigingsnotities.

Het gaf aan dat alle verkopers die na 15 oktober doorgaan met het aanbieden van cryptocurrency-miners of relevante producten op de platforms van Alibaba, zullen worden bestraft volgens de toepasselijke regels, waarschuwde het bedrijf in een gedetailleerde beschrijving.

Enkele van de genoemde sancties zijn het blokkeren van winkels, het bevriezen en sluiten van handelsaccounts voor het kwaadwillig ontduiken van de nieuwe regels, zoals het opzettelijk plaatsen van relevante producten in andere categorieën, zei Alibaba.

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

Alibaba merkte op dat de laatste beleidswijzigingen een reactie zijn op nalevingsproblemen bij het aanbieden van producten en het afhandelen van transacties. Het gaf het volgende aan:

“Leden zijn verantwoordelijk voor het naleven van de relevante wet- en regelgeving die van toepassing is op elk land van verkoop. We zullen de beleidswijzigingen in elk land volgen en ons controlebeleid dienovereenkomstig aanpassen.”

De zet van de Chinese e-commercegigant kwam kort nadat de Chinese regering nieuwe maatregelen aankondigde om de adoptie van cryptocurrencies tegen te gaan, waarbij het op 24 september herhaalde dat alle crypto-gerelateerde transacties in het land illegaal zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!