De centrale bank

Institutionele adoptie is veel makkelijker geworden

Volgens een recent artikel van Kalkine Media neemt de institutionele belangstelling voor cryptocurrencies nog steeds toe, afgezien het feit dat de volatiliteit in de markt nog steeds ervoor zorgen dat ze naar nieuwe hoogte- en dieptepunten springen.

Het artikel ging verder met aangeven dat banken en grote fintech-bedrijven druk bezig zijn om van crypto’s een reguliere investeringsklasse te maken. Zo heeft JPMorgan haar klanten toegang verleend tot de fondsen van Grayscale Investments en Osprey Funds. In totaal heeft de bank blootstelling aan zes cryptofondsen toegestaan. Morgan Stanley biedt ook soortgelijke diensten aan.

Daarnaast belichtte het rapport dat Canada het eerste land ter wereld werd dat eerder dit jaar een Bitcoin ETF goedkeurde en lanceerde en dat de S&P Dow Jones cryptocurrency-indices heeft gelanceerd die de prijzen van Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) volgen.

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

Ondanks deze positieve ontwikkelingen, zijn erg echter wel hindernissen op de weg. Zo ging het artikel verder met aangeven dat ambtenaren van de Fed en de SEC hebben gesproken over het onder regelgevend toezicht brengen van cryptocurrencies. Hoewel de voorzitter van de SEC, Gary Gensler, een duidelijke mening heeft over wat er precies moet gebeuren in de crypto-industrie, beschreef hij cryptocurrencies echter wel als een zeer speculatieve activaklasse.

Ondanks dit feit, heeft het Office of the Comptroller of the Currency (OCC) – een Amerikaanse overheidsinstantie die toezicht houdt op de naleving door alle nationale banken – Amerikaanse banken toegestaan om bewaardiensten voor cryptocurrencies aan te gaan bieden. Het artikel sloot dan ook af met:

“Er broeit een verandering waarbij wereldwijde regelgevers crypto-activa niet volledig afwijzen of omarmen. Te midden hiervan springen topbanken en digitale betalingsreuzen op de kar. De recente opmerkingen van Gensler waren meer gericht op het reguleren van de ruimte in plaats van op een harde aanpak.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN