Crypto

Coinbase gebruikers kunnen hun salaris rechtstreeks in crypto ontvangen

Crypto-exchange Coinbase biedt zijn Amerikaanse klanten de mogelijkheid om hun salaris rechtstreeks op een Coinbase account te ontvangen. Hierdoor kunnen Amerikaanse klanten hun loon geheel of gedeeltelijk ontvangen in Bitcoin, Ethereum of een van de 100+ cryptocurrencies die beschikbaar zijn op Coinbase. Vervolgens kunnen ze hun ontvangen salaris uitgeven met hun Coinbase betaalpas, net als met een gewone bankpas. 

“In de komende weken lanceren we de mogelijkheid voor klanten in de VS om rechtstreeks op Coinbase betaald te worden. Klanten kunnen betaald worden in crypto of Amerikaanse dollars en kunnen elk percentage van hun salaris kiezen om te storten”, zei het bedrijf maandag. 

Coinbase
Afbeelding van de diensten ‘Get Paid in Crypto’. Bron: Coinbase

De blogpost merkte ook op dat beide opties gratis zijn. Er zijn geen servicekosten, alhoewel Coinbase een kleine winst zal maken in de vorm van een ‘spread’ voor degenen die ervoor kiezen om rechtstreeks in crypto te worden betaald. Gebruikers kunnen directe stortingen in de Coinbase app instellen via het payrollbedrijf of via de HR afdeling van hun werkgever.

De nieuwe aankondiging van Coinbase is een belangrijke ontwikkeling voor de crypto-industrie, aangezien Coinbase tientallen miljoenen Amerikaanse klanten heeft. Coinbase zei verder dat het ook al een samenwerking is aangegaan met verschillende bedrijven in de VS om personeel in crypto te laten betalen, waaronder Fortress Investment Group, M31 Capital, Nansen en SuperRare Labs. Naar verluidt zullen er in de komende maanden meer bedrijven volgen.

Het is verder nog onduidelijk wanneer de nieuwe functie voor directe salarisstortingen gelanceerd wordt. Coinbase zei eerder dat de functie de komende weken wordt uitgerold, samen met crypto-beloningen en de Coinbase kaart.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN