Bitcoin

Student uit Londen is voor €80.000 aan Bitcoin beroofd

Een student uit Londen die pas was begonnen aan een opleiding aan de University of Kent, is met een mes van zijn Bitcoin (BTC) beroofd. De Bitcoin die destijds werd gestolen is op dit moment circa €80.000 waard, volgens The Sun.

De student leerde op de nieuwe universiteit iemand kennen en sprak met hem over cryptocurrencies. Niet veel later zouden ze bij hem op zijn studentenkamer afspreken. Echter nam de zogenaamde vriend meer van zijn vrienden uit Oost-Londen mee. Op dat moment wist de student dat hij in de problemen zat.

De beroving vond vorig jaar plaats en op het moment van de overval was de Bitcoin circa €7000 waard, maar de waarde is de afgelopen 12 maanden aanzienlijk gestegen. Naast de Bitcoin die werd gestolen, namen ze ook zijn schoolgeld mee ter waarde van circa €3500.

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

De student belde na de beroving direct de politie en rende naar de beveiliging, maar de bewakers gingen niet eens naar de plaats delict. Volgens de moeder van het slachtoffer is de politie ook nooit gekomen, omdat er die avond andere belangrijke zaken te regelen waren.

De moeder van de student voegde hier nog het volgende aan toe:

“De enige actie die de universiteit ondernam, was hem naar een andere accommodatie te verhuizen. Hij was te getraumatiseerd, dus verhuisde hij terug naar huis.”

De student kreeg het geld nooit terug. Bovendien werd het politieonderzoek na acht maanden stopgezet. De moeder van de student is zeer teleurgesteld en niet te spreken over hoe het beveiligingspersoneel op de campus en de politie destijds gehandeld hebben.

Ze vertelde ook dat ze andere eerstejaarsstudenten had gewaarschuwd dat ze hetzelfde zouden kunnen ervaren. Ze voegde eraan toe: 

“De politie noemt de Week van de Eerstejaars meestal ‘fishingweek’ omdat alle criminelen tevoorschijn komen. Ze weten dat de studenten beurzen, laptops en nieuwe dingen hebben. Aanvallen, aanrandingen en berovingen komen in het hele land vrij vaak voor.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN