Polkadot koers analyse

Bulls vs Bears: Polkadot (DOT) koers analyse

De twee giganten die deze week uit onze poll zijn gekomen zijn Chainlink (LINK) en Polkadot (DOT). Zoals goede gewoonte kunnen jullie er eentje terugvinden op onze site via de Youtube-video en bespreken we hieronder de andere. Deze week is dat Polkadot.

LET OP! Dit is géén financieel advies!

Polkadot koers chart 1

Bij chart 1 waar we de eerste 2 tools selecteren, de ranges en de SUD’s, zien we meteen heel wat interessante dingen. Op vlak van ranges (witte lijnen), zien we dat we enkele weken geleden het EQ ($30.8424) hebben veroverd en dus op zijn minst proberen een mooie structuur op te bouwen aan de bovenzijde. Het is een zeer grote range wat vaak een groot potentieel betekend zowel naar boven als naar beneden toe. De afgelopen 2 weken houden we het EQ mooi vast met zelfs al een stevige wick die zich manifesteerde.

Op moment van schrijven zien we wel dat we in een gevecht verwikkeld zijn om datzelfde level vast te houden. Een close boven of onder kan weer wat andere signalen gaan geven. Daar zitten we dus met de huidige prijsactie. Gaan we naar de topside van de range om weerstanden te zoeken komen we bij een dubbele band uit van $42.2848 tot $46.8. Dubbele banden, dubbele weerstanden dus. Deze zone definieert ook meteen mee de all-time high zone waar we later met chart 2 nog een mooie bevestiging zullen zien.

Zakken we dan de volledige andere kant op op zoek naar een lagere vorm van steun op de ranges komen we meteen een heel stuk lager uit op $19.4. Een stevig stukje naar beneden dus. Zit daar nog een level tussen op chart 1 dat ons zou kunnen redden? Als we de SUD’s erbij nemen (groen en rood) zien we dat we op moment van schrijven wat halfweg tussen beide levels zitten. In de zoektocht naar een steun level onderweg naar de lage range komen we nog een groen SUD tegen op $24.32, waar we ook bij chart 2 een mooie bevestiging zullen zien later.

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

Polkadot koers chart 2

Zo gezegd zo gedaan, we nemen chart 2 erbij met de OB’s en het momentum. Bij de OB’s (groene en rode horizontale zones) zien we meteen van waar die 2 wicks ontstaan zijn. Er wordt een mooie groene zone aangeduid van $27.683 tot $24.32, die laatste loopt dus mooi samen met die groene SUD op chart 1.

De volgende OB ligt meteen een heel stuk lager in dezelfde zone als de lagere rangen op chart 1, alsook waar de bullish trend ontstaan is met zowat perfecte aanraking. Het zou al meteen moeten opvallen dat we heel wat groene zones zien en weinig rood. De enige rode zone, die ook al als weerstand zone werd vermeld met de ranges ligt in zowat dezelfde zone. Hier loopt de OB van $40.309 tot $42.598. Een stevige noot om te kraken dus die top side.

De laatste tool die we erover kunnen zetten is de momentum indicator. Maar daar zien we op moment van schrijven enkel aan dat de groene band wat aftopping krijgt aan de bovenzijde. Nog steeds een groene zone wel. Voorlopig ontbreekt het hier aan buy of sell signalen.

Conclusie

Het EQ van op chart 1 valt met de close van deze week mijn oog zeker op. Closen we boven of onder. Dat is waar de huidige prijsactie zich op vastloopt dus daar kijken we ook naar. Halen we het niet zitten we zeker nog met die groene OB zone wat al resulteerde in 2 mooie wicks. Dit is zeker nog de meest safe buy zone vergeleken met dat EQ. Halen we al deze levels niet kan de volgende order heel wat lager geplaatst worden.

Trade safe en fijn weekend

Vergeet niet de mannen van MyPileus te volgen op hun YouTube-kanaal! Klik hier om een kijkje te nemen!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN