Justin Sun Poloniex

Coinbase buigt voor regelgevende druk en wil nu “pleitbezorger worden”

Terwijl de SEC dreigde te vervolgen, heeft Coinbase, de grootste beursgenoteerde crypto-beurs, besloten zich aan te passen aan het regelgevingskader en samen te werken met de autoriteiten bij het schetsen van een “verstandige regelgeving” voor de crypto-industrie in de Verenigde Staten. Als gevolg hiervan heeft de beursgigant besloten om meer in juridische- en compliance-specialisten aan te trekken om de relatie met de toezichthouders te herstellen.

In een recent interview met TechCrunch gaf de CEO van de beurs, Brian Armstrong, het volgende aan:

“Coinbase wil een adviseur en een behulpzame pleitbezorger zijn voor hoe de VS die verstandige regelgeving kan creëren … In feite is er een voorstel dat we uitbrengen op eind deze maand, of misschien begin volgende maand, dat is ons voorgestelde regelgevingskader.”

Kort nadat de CEO de intenties van Coinbase om de pleitbezorger van de regelgever te zijn verklaarde, heeft de exchange haar website bijgewerkt met nieuwe vacatures voor o.a. het Legal and Compliance-team, “head of APAC compliance” in Singapore, “head of international compliance” in Londen en “global anti -omkopings- en corruptiemanagers” in het VK en de VS. Bovendien specificeerden de functiebeschrijvingen politieke bekwaamheid als een noodzakelijke vaardigheid.

Brian Armstrong, CEO van Coinbase, haalde uit naar de SEC omdat het gedreigd had om de beurs voor de rechter te slepen als het zijn recentelijk aangekondigde DeFi-uitleendienst, genaamd Lend, uit zou rollen. De CEO beschuldigde vervolgens de toezichthouder van “louche gedrag”.

Afgelopen vrijdag, 17 september, besloot de beurs echter te luisteren naar de SEC en bracht een update uit waarin staat dat het zijn plannen zal annuleren. Dit komt waarschijnlijk omdat het koste wat het kost wil vermijden dat het de weg van Binance moet bewandelen, d.w.z. regelgevende problemen over de hele wereld.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN