FBI Crypto

Politie van Taiwan arresteert 14 verdachten die betrokken zijn bij cryptofraude van $5,41 miljoen

De politie van Taiwan heeft 14 mensen gearresteerd die naar verluidt meer dan 100 investeerders hebben opgelicht met hun cryptocurrency-investeringsfraude. De oplichters zouden met de oplichting NT$ 150 miljoen (US$ 5,41 miljoen) verdiend hebben, meldde de Taipei Times.

De aanklachten tegen de 14 gearresteerden omvatten fraude, witwassen van geld en overtredingen van de Wet op de preventie van georganiseerde misdaad. Een Taiwanese zakenman genaamd Chen werd geïdentificeerd als de vermeende leider van de investeringsfraude.

De hoofdonderzoeker in de zaak, Kuo Yu-Chih, zei dat Chen investeringen promootte op sociale media en dat de investeringsplannen van Chen waren gericht op cryptocurrencies zoals Ethereum, Tron en Tether. Chen zou zijn investeerders hoge rendementen hebben beloofd en hield belangrijke feiten achter, zoals hoe hij de winst zou maken of zijn kwalificaties als vermogensbeheerder.

Chen presenteerde zich naar verluidt als financieel adviseur die gespecialiseerd is in cryptomining. Volgens de autoriteiten was de belangrijkste doelgroep voor de fraude van Chen oudere mannen. Ze zouden naar verluidt foto’s van mooie vrouwen hebben gebruikt om voornamelijk mannelijke slachtoffers aan te trekken om in het crypto-plan te investeren.

Het Recherche Bureau (CIB) begon de activiteiten en online transacties van het bedrijf te monitoren, nadat één van de slachtoffers zich bij het bureau had gemeld. De persoon verloor het meeste geld van alle slachtoffers, omdat hij in twee maanden tijd bijna $1,5 miljoen (meer dan 29 miljoen New Taiwan dollars) had geïnvesteerd. 

Volgens het CIB zei de man dat Azure Crypto hem na een initiële investering inkomsten beloofde die hem ertoe aanzetten meer te investeren. Na enkele maanden van onderzoek deed de CIB een inval in het kantoor van het bedrijf en in de woningen van Chen en zijn medewerkers.

Vergelijkbare crypto-fraude

Er zijn over de hele wereld meldingen geweest van vergelijkbare cryptocurrency-fraude. In juli nam de Braziliaanse politie $33 miljoen dollar in beslag in een crypto-witwaszaak. Daarnaast werd afgelopen maand in de Australische staat Victoria ongeveer $6 miljoen dollar aan cryptocurrencies in beslag genomen. Het onderzoek is onderdeel van een online drugshandel op een dark web platform dat sinds 2012 online is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN