DeFi-markt

Algorand Foundation lanceert DeFi-fonds van $300 miljoen

Algorand Foundation, de groep achter de het bekende blockchain-project Algorand (ALGO), heeft vandaag een aankondiging gepubliceerd waarin duidelijk werd dat het een DeFi-fonds van $300 miljoen gelanceerd heeft, genaamd Viridis.

Het gaf aan dat het 150 miljoen ALGO-tokens, ter waarde van ongeveer $300 miljoen, toegewezen heeft om de ontwikkeling van een gedecentraliseerd financieel (DeFi) -ecosysteem op haar netwerk te financieren.

Als onderdeel van Viridis heeft de stichting twee ‘SupaGrants’ aangekondigd, die elk $5 miljoen zullen ontvangen. De initiële subsidies hebben tot doel een oracle- en een bridge-netwerk te creëren. Oracles en bridges worden beschouwd als fundamentele aspecten van een DeFi-infrastructuur.

Algorand is de voortdurende race tussen verschillende Layer 1-blockchains aangegaan om DeFi-gebruikers te verwerven. Andere projecten zoals Fantom (FTM) en Harmony (ONE) hebben onlangs ook grote ecosysteemfondsen gelanceerd om DeFi-ontwikkelaars naar hun netwerken te trekken. Alle projecten proberen echter op te boksen tegen het grootste netwerk op het gebied van DeFi, namelijk Ethereum (ETH).

Algorand host echter al verschillende DeFi-projecten, waaronder IDEX, Hummingbot, Yieldly, Opulous en Securitize. De hoeveelheid liquiditeit en activiteit in het ecosysteem is echter laag in vergelijking met veel andere blockchains. Door belangrijke stukken infrastructuur toe te voegen, zoals een bridges en een oracles, hoopt Algorand de basis te leggen voor een bloeiend ecosysteem.

Een schatkist van meer dan $300 miljoen zal waarschijnlijk een beroep doen op ontwikkelingsteams om DApps te bouwen en de vroege groei van het DeFi-ecosysteem te voeden. Het netwerk heeft ook een aantal spraakmakende partnerschappen. Op 31 augustus ondertekende de Latijns-Amerikaanse financiële-infrastructuurfirma Koibanx een overeenkomst met de regering van El Salvador om voort te bouwen op de blockchain van Algorand. We zijn benieuwd wat er nog meer vanuit de zogenaamde ‘Ethereum killer’ gelanceerd gaat worden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN