Ethereum

Ethereum koers stijgt door deze drie factoren

Het is duidelijk te zien dat de Ethereum koers momenteel de stijgende lijn te pakken heeft. Er zijn verschillende bullish factoren die meehelpen aan dit momentum. In dit artikel gaan we drie factoren behandelen.

Eerste deflatoire dag van Ethereum

London hard fork heeft voor een flinke boost gezorgd voor de Ethereum koers, aangezien EIP-1559 het tot een deflatoire activa maakte. Sindsdien zijn meerdere honderden miljoenen aan ETH uit het circulerende aanbod gehaald. Nu is het echter zo dat er elke dag ook meer ETH bijkomen, aangezien miners nog steeds actief zijn om meer ETH te verdienen. Tot op heden overschreed de toevoer echter altijd de afvoer, waardoor het nog geen echte deflatoire valuta was. Vandaag is dat echter anders.

Er werd namelijk duidelijk dat Ether zijn eerste deflatoire dag had omdat het aantal verbrande ETH hoger was dan de toevoer van miners op diezelfde dag. In totaal werd er 13.485.5000 ETH toegevoegd terwijl 13.838.3717 ETH werd verbrand. Een Twitter-bot @ethburnbot tweette het volgende:

Investeerder zetten hun ETH vast

Het uitputtende circulerende aanbod zou de vraag-aanbodcrisis kunnen veroorzaken die de Ethereum koers naar nieuwe hoogten kan brengen. Een aanzienlijk deel van de uitgeputte circulerende voorraad werd al gestaked in ETH 2.0-contracten en het verbanden van tokens hebben het nog schaarser gemaakt. De CEO van CryptoQuant, Ki Young Ju, zei het volgende:

“$299 miljoen ter waarde van ETH werd gisteren ingezet in het ETH 2.0-contract. Als het eenmaal is ingezet, kunnen deposanten het niet opnemen totdat toekomstige upgrades zijn geïmplementeerd. Het kan een paar maanden/jaren duren. Deze mensen denken dat 3.787 dollar op de lange termijn nog steeds een lage prijs is.”

Het wordt weinig verhandeld op beurzen

Het volume van ETH op gecentraliseerde beurzen is gedaald tot een nieuw hoogtepunt in twee jaar. Sinds 15 maart 2020 is het aanbod op beurzen gedaald van 27% naar 17%. De prijs is met 3,447% gestegen, aldus Santiment.

Dit is uiteraard goed nieuws, aangezien dit betekent dat er steeds meer lange termijn investeerders bijkomen. Als het aanbod op beurzen stijgt, wil dit zeggen dat veel beleggers denken dat het een juist moment is om te verkopen. Momenteel is dit niet het geval en wordt de huidige ETH prijs nog niet gezien als een juist moment om winst te pakken.

Conclusie

De Ethereum koers staat slechts ongeveer 10% onder zijn vorige ATH en als het huidige bullish momentum aanhoudt, kan de op een na grootste cryptocurrency de komende weken een nieuwe ATH behalen. Velen geloven dat het de komende tijd beter zal presteren dan Bitcoin in de tweede etappe van deze bull run. Dit heeft voornamelijk te maken vanwege de grote marktdiepte en de stijgende populariteit van DeFi en NFT’s. Dit in combinatie met het feit dat EIP-1559 en staking ervoor zorgen dat er steeds minder munten op de markt komen, kunnen de nummer twee cryptocurrency naar de nummer één positie brengen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN