Crypto Nieuws

Amerika eist duidelijke belastingrapportage van crypto-beurzen

Volgens een rapport waarin een anonieme overheidsfunctionaris wordt geciteerd, die maandag werd gepubliceerd, dringt het Amerikaanse ministerie van Financiën aan op nieuwe belastingrapportagevereisten voor crypto-beurzen in het komende infrastructuurplan van $3,5 biljoen.

Het doel van de bepalingen zou zijn om informatie te verzamelen over buitenlandse crypto-accounthouders, zodat de Verenigde Staten deze gegevens automatisch kunnen delen met andere landen in ruil voor informatie over Amerikaanse belastingbetalers die cryptocurrencies verhandelen in andere landen.

De Biden-administratie hoopt de nieuwe belastingrapportagevereisten te gebruiken om de naleving van de belastingwetgeving af te dwingen voor Amerikaanse crypto-investeerders. De administratie vermoedt dat Amerikaanse belastingbetalers offshore-bedrijfsentiteiten opzetten om cryptocurrencies te verhandelen en belasting te ontwijken. Om dit te stoppen, heeft de VS informatie uit andere landen nodig, die het alleen kan krijgen als het met zijn eigen gegevens komt om te handelen.

Verder wil het naar verluidt de informatierapportage-eisen uitbreiden naar de “uiteindelijke eigenaren” van de juridische entiteiten die door buitenlandse rekeninghouders zijn opgericht om cryptocurrencies te verhandelen. Een uiteindelijk gerechtigde is een juridische term voor natuurlijke personen die bepaalde eigendomsvoordelen genieten, hoewel de juridische eigendom van het onroerend goed aan een andere persoon toebehoort. In de VS omvat dit personen die een aandelenbelang van ten minste 25% in de juridische entiteit bezitten of personen met een “aanzienlijke verantwoordelijkheid om de genoemde entiteit te controleren, beheren of leiden”.

Volgens het Treasury’s Green Book is het rapporteren van informatie door derden van cruciaal belang bij het bestrijden van belastingontwijking:

“Om ervoor te zorgen dat de Verenigde Staten kunnen profiteren van een wereldwijd kader voor automatische uitwisseling van informatie met betrekking tot offshore crypto-activa en informatie kunnen ontvangen over Amerikaanse uiteindelijke begunstigden, is het van essentieel belang dat de Verenigde Staten wederzijds informatie verstrekken over buitenlandse begunstigden van bepaalde entiteiten die transacties uitvoeren in crypto-assets op Amerikaanse beurzen.”

In een reactie op het laatste nieuws tweette Jerry Brito, CEO van crypto-denktank Coin Center, het volgende:

“We hebben geen bezwaar tegen de rapportagevereisten voor crypto-belasting (we hebben inderdaad al jaren om rapportagerichtlijnen gevraagd), we maken bezwaar tegen last minute voorstellen ‘door te drukken’ buiten de reguliere orde, met weinig of geen inbreng van het publiek.”

Eerder deze maand lobbyden onder meer Coin Center en de Blockchain Association bij de Senaat tegen de last-minute toevoegingen die secretaris Yellen naar verluidt had aangedrongen om op te nemen in de infrastructuurwet van $1 biljoen. De door de industrie geleide inspanning slaagde er niet in om het wetsvoorstel te wijzigen, dat bepalingen bevat die crypto brokers – een te breed gedefinieerde term volgens branchedeskundigen – verantwoordelijk maken voor het delen van belastinginformatie met de IRS.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN