logo

Exchange en token: DOOiT wil innoveren

DOOiT is een Indonesisch cryptoproject en heeft zijn naam afgeleid van het Nederlandse ‘duit’ of geld. Ze willen een volwaardig alternatief aanbieden voor nieuwe en oudgediende crypto-enthousiastelingen. We hebben voor jullie het project van naderbij bekeken.

Voluit voor verbetering en massa-adoptie

Het team van DOOiT vindt dat er nog veel verbeteringen mogelijk zijn in de wereld van exchanges en wallets. En wat we zelf doen, doen we meestal beter, is ook in Indonesië een gekende uitdrukking. Ze gingen daarom aan het werk en stelden een roadmap op die vaart moet zetten achter de massa-adoptie van cryptocurrencies.

Het team is erg ambitieus en het doel is duidelijk. In juli werd een private sale georganiseerd en op 26 augustus werd de public sale afgerond. Begin september wordt vervolgens gestart met het toevoegen van liquiditeit op platformen zoals Pancakeswap.

In januari verwachten ze de exchange te lanceren die in juni gevolgd moet worden door P2P mogelijkheden en een mobiele app. Alle achtergrondinfo over het team vind je overigens eenvoudig en overzichtelijk terug op de website.

Het token DOO

Om het platform te ondersteunen en, naar wij vermoeden, de verdere ontwikkelingen van DOOiT te financieren werd het DOO token in het leven geroepen. Op de Binance Smart Chain (BSC) in het leven geroepen heeft het token een maximale supply van 1 miljard tokens.

Bron: tokendooit.com

Volgens de tokenomics van het project is 15% van de supply voor het team en wordt 5% gereserveerd voor bounties en wedstrijden. De overige 80% staat volgens de website onder de noemer DAO, hoewel we daarover in de whitepaper weinig tot niets terugvonden.

Bron: tokendooit.com – White Paper

De manier waarop die tokens in omloop worden gebracht, wordt overigens wel in detail in de white paper beschreven. Zo werden er tijdens de voorbije weken verschillende airdrops uitgevoerd. Vooral met het idee dat deze gestaket kunnen worden om de veiligheid van het netwerk te bewerkstelligen.

Meer dan één project in de steigers

Het team achter DOOiT is overigens ook nog bezig met een NFT project. Neftipedia is een NFT marktplaats in wording die door middel van het NFT token (ook op de Binance Smart Chain) de macht terug in de handen van de gebruikers wil leggen. Voornamelijk een DAO organisatie dus die zoveel mogelijk beslissingsrecht bij de artiesten, kopers en verkopers zal leggen.

Conclusie

Met zowel een cryptobeurs, wallet en token én een NFT marktplaats ook met eigen token, heeft het team van DOOiT meer dan genoeg werk op het bord. Wat betreft de gebruiksvriendelijkheid hebben ze wel een punt natuurlijk. Om de ultieme massa-adoptie te bekomen, zal er een killer-app ontwikkeld moeten worden die zelfs de grootste non-believers overtuigd om zich in de cryptowereld te storten. Zullen de heren en dames van DOOiT het verschil maken?

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN