Bitcoin Ethereum energieverbruik

VeChain maakt het mogelijk om CO2-voetafdruk transparant te maken

Het SaaS-platform van VeChain (VET) maakt het voor bedrijven mogelijk om de vervuilingsoutput te registreren. Het maakt het tevens mogelijk om de gegevens te koppelen aan externe organisaties om de rapporten te verifiëren. Deze oplossing komt als geroepen, aangezien de ecologische voetafdruk van cryptocurrencies, met name die van Bitcoin (BTC), momenteel een ‘hot topic’ is.

Volgens minister van Financiën Janet Yellen kan Bitcoin in verband worden gebracht met vervuiling en misdaad. Ethereum en Bitcoin maken zich steeds meer zorgen vanwege hun vervuilingsquotiënt, wat leidt tot aanzienlijke politieke problemen in de industrie.

De VeChain Foundation heeft echter haar bezorgdheid geuit over de onjuiste rapportage van de CO2-voetafdruk, aangezien er geen onafhankelijke verificatie is. Bronnen zeggen dat er een wijdverbreid probleem van twijfel is in gegevens over koolstofemissies en een gebrek aan duidelijkheid bij gebrek aan onafhankelijke rapportage.

In tegenstelling tot de twijfelachtige meettechnieken die nu beschikbaar zijn, wil VeChain door het gebruik van deze nieuwe tool blockchain-technologie gebruiken om de CO2-voetafdruk nauwkeuriger te meten.

VeChain zal bij elke stap in de industrie de informatie verbinden en vastleggen met behulp van zijn blockchain- en internet-of-things-technologie. Met behulp van VeChain SaaS komt de CO2-voetafdruk van de fabrikant, producent en de klant duidelijk in kaart. Hiermee staat VeChain klaar om een ​​revolutie teweeg te brengen in de manier waarop de koolstofvoetafdruk wordt gevolgd.

Onder verwijzing naar Alexandre Gellert Paris, vertegenwoordiger van het VN-kaderverdrag inzake klimaatverandering, heeft VeChain Foundation gezegd dat blockchain kan zorgen voor betere transparantie en betrokkenheid van belanghebbenden. Het kan vertrouwen creëren en creatieve oplossingen introduceren om met klimaatverandering om te gaan en daardoor klimaatactie te vergroten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN