Inhaal race

Solana staat op het punt om Polkadot in te halen

De opkomende Ethereum-concurrent Solana (SOL) heeft de afgelopen tijd een flinke stijging in populariteit gezien. Zo groeide de munt van de ene op de andere dag met maar liefst 22,7% en bereikte vandaag een prijs van $83,21, wat een nieuwe all-time high is. Het wist deze recordprijs amper een week na zijn voormalige hoogste punt ooit van $78,63 te behalen.

De nachtelijke stijging van vandaag zorgt ervoor zijn positie van tiende grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie nog zekerder geworden is. Het staat zelfs op het punt om de nummer negen, Polkadot (DOT), in te halen.

Momenteel heeft Solana namelijk een marktkapitalisatie van bijna $24 miljard, terwijl Polkadot op $25,8 miljard staat. Het zou dus goed mogelijk kunnen zijn dat de Solana-supporters binnenkort de cryptocurrency nog verder in de top 10 gaan duwen.

Net als Ethererum (ETH) maakt de Solana-blockchain gebruik van smart contracts – coderegels die “als-dan”-statements uitvoeren die lijken op de productiviteitstool IFTTT, maar dan voor crypto – om een ​​hele wereld van financiële diensten en gedecentraliseerde apps op de blockchain te kunnen bouwen.

Het netwerk van Solana ontgint zijn eigen SOL-token met behulp van een consensusmechanisme voor proof-of-stake (PoS). Dit betekent dat het een stuk groener is dan Bitcoin en Ethereum, die momenteel beide het energie-intensieve proof-of-work (PoW) model gebruiken.

In PoW zijn netwerkminers, die in staat zijn om de meeste netwerktransacties te verifiëren, degenen met de meeste hardwarekracht en de hoogste elektriciteitsrekeningen. In een PoS-omgeving zijn wordendeze miners echter vervangen door mensen die zijn of haar crypto inzetten (staken) om transacties te valideren.

Ethereum is echter van plan om, tijdens de uitrol van zijn Ethereum 2.0-upgrade, ook naar het PoS-model te migreren. Dit kan echter nog wel even duren, aangezien het netwerk momenteel nog niet klaar is om deze grote upgrade door te voeren. Het zal dit dan ook in fases doen, zoals de recentelijk doorgevoerde London hard fork.

Energieverbruik is niet de enige statistiek waar Solana Ethereum momenteel achterlaat. Solana kan ongeveer 1.000 live transacties per seconde aan en de ontwikkelaars beweren dat dit aantal theoretisch zo hoog kan zijn als 50.000 – aanzienlijk groter dan de bescheiden capaciteit van Ethereum van ongeveer 15 transacties per seconde.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN