Ethereum Nieuws

Meer dan 100.000 ETH verbrand na implementatie van EIP-1559

Sinds de langverwachte London-upgrade van Ethereum werd geïmplementeerd, die onder andere zorgde voor de introductie van het EIP-1559 fee-burning-mechanisme – heeft het netwerk in slechts 20 dagen al meer dan 100.000 ETH verbrand, ter waarde van $310 miljoen op het moment van schrijven.

Bron: Watch The Burn

EIP-1559 heeft het voormalige systeem van veilingvergoedingen vervangen ten gunste van algoritmisch bepaalde basiskosten, de “BASEFEE”. De BASEFEE heeft tot doel een uniforme vergoeding in te voeren voor alle platforms en diensten die stijgen en dalen afhankelijk van de netwerkactiviteit. Dit betekent dat er geen prijsverschillen meer zijn tussen ERC-20-compatibele portefeuilles, protocollen en beurzen. Het EIP bevat echter een optie voor gebruikers om miners een fooi te geven als ze willen dat hun transactie sneller wordt verwerkt.

De tweede functie van EIP-1559, en degene die waarschijnlijk de grootste impact zal hebben op de toekomstige prijs van Ethereum, is de introductie van het verbranden van Ether. Verbranden betekent het volledig verwijderen van tokens, waardoor de circulerende voorraad afneemt. EIP 1559 zal de BASEFEE verbranden, zodat de overgrote meerderheid van de Ether die wordt gebruikt om transacties te verwerken, wordt vernietigd en niet aan netwerkvalidators wordt gegeven.

Het idee is dat dit de gestage deflatie zal aanmoedigen, wat op zijn beurt de Ethereum koers in de loop van de tijd zou moeten helpen stijgen. We kunnen dus al duidelijk zien dat het inflatieniveau op de Ethereum-blockchain aanzienlijk verlaagd is. Momenteel stijgt het aanbod met ongeveer 5% per jaar, maar dit is effectief verminderd met 35% vanwege het bedrag dat wordt verbrand in transactiekosten.

EIP-1559 heeft het gemakkelijker gemaakt om in te schatten hoeveel transactiekosten er moeten worden betaald om een ​​transactie binnen de komende paar blokken te laten verwerken. Maar aangezien we midden in de NFT-zomer zitten – met digitale stenen die voor miljoenen dollars worden verkocht – kunnen de gasprijzen nog steeds aanzienlijk stijgen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN