Ethereum koers

Kraken en vijf crypto-projecten doneren ieder $250.000 aan Ethereum Foundation

Crypto-exchange Kraken en vijf crypto-projecten hebben bekendgemaakt dat ze $250.000 zullen doneren aan de Ethereum Foundation. Het doel van de donaties is om het Ethereum (ETH) ontwikkelaarsteams te ondersteunen die werken aan het bereiken van kritieke mijlpalen voor Ethereum 2.0. Het totale bedrag dat aan de Ethereum Foundation wordt gedoneerd bedraagt 1,5 miljoen.

In een aankondiging die dinsdag op de blog van de Ethereum Foundation werd gepubliceerd was te lezen dat naast Kraken, Compound, Synthetix, Uniswap, Lido Finance en The Graph ieder $250.000 hadden bijgedragen.

De donaties gaan naar vijf verschillende teams die werken om het Ethereum-netwerk draaiende te houden. Deze omvatten teams van Besu, Erigon, Geth, Nethermind en Nimbus. De Ethereum Foundation bepaalt hoe het gedoneerde geld aan elk team wordt toegewezen.

In een reactie op de donaties zei Aya Miyaguchi, uitvoerend directeur van de Ethereum Foundation:

“We zijn er sterk van overtuigd dat gezamenlijke inspanningen en support de meest duurzame manier zijn om Ethereum op de lange termijn te laten profiteren. Deze gezamenlijke inspanning om teams en bouwers te ondersteunen die een diverse reeks Ethereum-klanten onderhouden, heeft niet alleen impact, maar is ook een goed voorbeeld.”

Jesse Powell, CEO en mede-oprichter van Kraken, legde uit waarom zijn bedrijf aan de Ethereum Foundation doneerde:

“Wij geloven dat het onze verantwoordelijkheid is om terug te geven aan de open-source innovators die de volgende generatie cryptocurrency bouwen. Daarom zijn we verheugd om samen te werken met de Ethereum Foundation om ervoor te zorgen dat ontwikkelaars financiering ontvangen van een steeds diverser aantal belanghebbenden.”

De upgrade naar Ethereum 2.0 zal het netwerk overzetten van een proof-of-work-mechanisme naar een proof-of-stake-mechanisme. Dit lost veel actuele problemen op die het netwerk teisteren. Het is bekend dat het Ethereum-netwerk vaak geplaagd werd met hoge transactiekosten wanneer het netwerk druk bezet is. Dit is één van de grootste redenen waarom verschillende projecten steeds vaker besluiten om over te schakelen naar een andere blockchain.

Tijdens de Londense hard fork van Ethereum op 5 augustus werden vijf Ethereum-verbeteringsvoorstellen (EIP’s) geïmplementeerd, en van deze vijf was EIP-1559 zeker de meest besproken. EIP-1559 zorgt voor een fikse vermindering van de transactiekosten op het netwerk, aangezien het de basisvergoeding verbrandt die wordt gebruikt om te betalen voor transacties op het Ethereum netwerk.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN