PayPal Bitcoin

PayPal brengt crypto-diensten nu ook naar het VK

De Amerikaanse betaalgigant PayPal heeft vandaag aangekondigd dat het vanaf deze week Britse klanten toe zal staan om cryptocurrencies te kopen, vast te houden en te verkopen op het platform. Dit markeert de eerste internationale uitbreiding van het cryptocurrency-aanbod van PayPal, nadat het de dienst uitrolde in de Verenigde Staten.

In een gesprek met CNBC zei Jose Fernandez da Ponte, Vice President, General Manager Blockchain, Crypto and Digital Currencies bij PayPal, het volgende:

“In de VS gaat het heel goed. We verwachten dat het het goed gaat doen in het VK.”

Met de crypto-functie van PayPal kunnen klanten Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) of Litecoin (LTC) kopen, verkopen en vasthouden. Daarnaast kunnen gebruikers realtime de cryptocurrency-prijzen volgen en informatie over de markt vinden.

Bovendien zal PayPal wederom samenwerken met Paxos, een in New York gereguleerd bedrijf voor digitale valuta, om het kopen en verkopen van cryptocurrencies in het Verenigd Koninkrijk mogelijk te maken.

Het bedrijf heeft verklaard dat het met de relevante Britse regelgevers heeft gesproken over de lancering van de dienst. Ambtenaren van de Financial Conduct Authority (FCA), de Britse financiële toezichthouder, hebben echter nog niet over de lancering gesproken.

Het Amerikaanse betalingsbedrijf is één van de vele grote bedrijven die besloten hebben om in de grotendeels ongereguleerde crypto-markt te stappen. Het nieuws komt tevens op een moment dat de zorgen over volatiliteit, veiligheid, consumentenbescherming en witwasdreigingen toenemen. Toch blijft de mogelijkheid op een flink concurrentievoordeel bedrijven zoals PayPal aantrekken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN