Wat is AMLD5

De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwt voor Binance

De bekende cryptocurrency-beurs Binance heeft al meerdere waarschuwingen gekregen vanuit verschillende toezichthouders. Nu is echter duidelijk geworden dat De Nederlandsche Bank (DNB) ook een waarschuwing uitgevaardigd heeft tegen de beurs.

Het gaf aan dat “Binance zonder wettelijk verplichte registratie bij DNB cryptodiensten in Nederland aanbiedt. Dat betekent dat Binance in strijd handelt met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en illegaal: (1) diensten aanbiedt voor het wisselen tussen virtuele valuta en fiduciaire valuta, en (2) bewaarportemonnees aanbiedt.”

Het ging verder met:

“Klanten kunnen hierdoor een verhoogd risico lopen om betrokken te raken bij witwassen of terrorismefinanciering.”

Binance reageert op waarschuwing

Een woordvoerder van Binance reageerde als volgt op deze waarschuwing aan CryptoBenelux:

“We zijn op de hoogte van een melding van DNB over Binance in Nederland. Als onderdeel van ons streven om onze inspanningen op het gebied van naleving te verdubbelen, is Binance bezig met het indienen van een aanvraag voor de vereiste registratie. We zullen constructief samenwerken met DNB en hopen in de nabije toekomst een positieve update te kunnen geven.

Het statement sloot af met:

“Binance neemt compliance zeer serieus en hoewel we nog niet formeel zijn geregistreerd bij DNB, hebben we een robuust complianceprogramma met tools en procedures om witwassen en terrorismefinanciering tegen te gaan. We benadrukken dat het voor Binance van cruciaal belang is dat de belangen van onze gebruikers worden beschermd.”

Binance en toezichthouders

Zoals gezegd heeft de cryptocurrency-beurs de afgelopen tijd een flink aantal tegenslagen meegemaakt. Als gevolg hiervan kondigde de beurs aan dat het zijn compliance-strategie aangepast heeft van reactief naar proactief.

Binance voegde meteen ook daad bij woord door aan te kondigen dat het een groot aantal diensten niet meer zal aanbieden in Zuid-Korea vanwege de regulerende druk. Tevens kondigde het aan dat het geen crypto-futures en handel in opties meer zal aanbieden aan gebruikers in Hong Kong.

Vorige maand kwam ‘s werelds toonaangevende cryptocurrency-beurs ook al in het nieuws vanwege het stoppen van het verstrekken van futures- en derivatenproducten in drie Europese landen, waaronder Nederland.

Het gaf aan dat gebruikers uit Nederland, Italië en Duitsland drie maanden de tijd hebben om hun posities te sluiten. Na die periode zal het voor gebruikers uit deze landen niet meer mogelijk zijn om deze producten van de beurs te gebruiken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN