Binance opnamelimiet

Gerucht: Binance.US benoemt Joshua Sroge als CEO

Binance heeft naar verluidt Joshua Sroge aangesteld als de nieuwe Chief Executive Officer van de Amerikaanse tak van beurs, bekend als Binance.US. Dit is nadat voormalig CEO, Brian Brooks, zijn vertrek bij het nummer één beursbedrijf aankondigde, amper vier maanden na zijn benoeming als hoofd.

Hoewel de benoeming van Joshua als CEO nog niet officieel aangekondigd is door Binance.US, hebben anonieme bronnen dicht bij de zaak de benoeming bevestigd.

In tegenstelling tot Brooks die werd aangesteld als hoofd van zijn ervaring als toezichthouder en om de beurs te helpen bij het navigeren door de vele hindernissen op het gebied van regelgeving, is de benoeming van Joshua meer een promotie. Joshua trad in 2020 in dienst bij Binance.US als Chief Financial Officer voordat hij werd aangesteld als interim-CEO om Brooks te vervangen.

Voordat hij vorig jaar bij Binance.US kwam werken, was Joshua CFO bij FireStone, een adviesbureau dat bedrijven voorziet van budgetterings-, boekhoud- en financiële oplossingen. Voordat hij bij FireStone in dienst trad, was hij Chief Accounting Officer bij cryptobedrijf ShapeShift, waar hij het bedrijf hielp groeien van 15 naar 115 werknemers.

De benoeming van Brooks was daarentegen er een die werd gedaan nadat de beurs veel problemen ondervond met regelgevers. De oprichter van Binance, Changpeng Zhao, zag dit dan ook als een strategische zet, aangezien Brooks ervaring had als waarnemend hoofd van het Office of the Comptroller of the Currency, vóór zijn aantreden. Zijn vertrek vorige week kwam echter als een schok. Brooks benoemde “verschillen over strategische richting” als de belangrijkste reden voor zijn vertrek.

De precieze reden voor zijn vertrek blijft echter onbekend. Changpeng Zhao kondigde onlangs opvallend genoeg tevens aan dat hij bereid was af te treden voor een regelgevende expert om Binance over te nemen, mits dit nodig zou zijn om de regelgevende problemen op te lossen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN