Walmart Blockchain

Walmart zoekt naar crypto-expert, maar waarom is dit groot nieuws?

De Amerikaanse retailgigant Walmart heeft de cryptomarkt in rep en roer gebracht omdat het bedrijf op zoek is naar een productleider op het gebied van cryptocurrency. Het bedrijf zoekt een crypto-expert die de klantbehoeften van het bedrijf zou stimuleren en producten zou ontwerpen op basis van die behoeften. Het officiële bericht geeft het volgende aan:

“We zijn op zoek naar een visionaire leider die een geschiedenis heeft in het leiden en opschalen van bedrijven. Je hebt een bewezen staat van dienst in het bouwen van innovatieve oplossingen voor klantproblemen door gebruik te maken van nieuwe technologieën en klantinzichten.”

Hoewel het niet duidelijk is wat de retailgigant precies in gedachten heeft, zou de focus op productpartnerschap en het bouwen van op de vraag van de klant gebaseerde cryptodiensten ertoe kunnen leiden dat Walmart serieus cryptobetalingen wil gaan accepteren.

Winkelen bij Walmart met cryptocurrencies?

De vraag naar retailbetalingen voor Bitcoin en cryptocurrencies is dit seizoen omhooggeschoten met verschillende giganten voor het verwerken van retailbetalingen, zoals Paypal en Venmo, die zich bezighouden met Bitcoin en crypto-betalingen. De crypto-betalingsoptie lijkt dan ook het eerste waarschijnlijke doel van de nieuwe aanwerving.

Paypal stond klanten eerst toe om enkele cryptocurrencies binnen het betalingsecosysteem te kopen, verkopen en aan te houden en opende later bestedingsopties bij miljoenen van zijn leveranciers. Evenzo heeft Venmo, eigendom van Paypal, ook een optie voor het kopen en verkopen van crypto aangekondigd. Venmo heeft onlangs ook een crypto-cashback-programma aangekondigd waarmee klanten hun cashback kunnen omzetten in digitale activa.

De betalingsintegratie van Walmart zou het begin kunnen zijn van de volgende fase van crypto-adoptie, waardoor klanten hun digitale activa kunnen besteden aan real-world producten. Dit kan ook leiden tot een adoptiegolf onder winkelreuzen. Walmart’s crypto-betalingsintegratie zou hierdoor net zo groot kunnen worden als het initiële PayPal-nieuws.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN