Tech

Dark web blockchain-tool Antinalysys opgeschort na massale media aandacht

Vorige week schreven wij nog een artikel over een nieuwe tool voor cybercriminelen, genaamd Antinalysis. De tool is ontworpen om gebruikers van het darkweb te helpen bij het identificeren van gecompromitteerde Bitcoin-adressen. Nu is echter duidelijk geworden dat de waarschuwing op onze site geholpen heeft, aangezien de service is opgeschort na massale aandacht vanuit verschillende media-platforms.

De tool heeft de afgelopen dagen veel media-aandacht getrokken nadat blockchain-analysebedrijf Elliptic het bestaan ​​ervan in een blogpost op 13 augustus benadrukte. Vanmorgen tweette Elliptic’s mede-oprichter Tom Robinson screenshots waaruit blijkt dat de site is opgeschort. De maker van de tool schreef het volgende op een dark web forum:

“Dus na de grote hoeveelheid media-aandacht moet ik helaas zeggen dat Antinalysis [de] aandacht van overheidsinstanties heeft getrokken.”

De verklaring legde verder uit dat de gegevensbron van Antinalysis – die het gebruikte om te testen of Bitcoin-adressen mogelijk zijn gekoppeld aan criminele activiteiten – door de provider is afgesneden.

Op 13 augustus schreef Robinson in een tweet dat de resultaten van Antinalysis “identiek zijn aan die van AMLBot – die zelf een wederverkoper is van Crystal Blockchain, een analyseprovider.”

De maker van Antinalysis, die schrijft onder het pseudoniem Pharoah [sic], verklaarde in de post op het dark webforum dat de service “tijdelijk is opgeschort” terwijl ze proberen het gegevensprobleem op te lossen. De site, die draait op de anonieme webservice Tor, toont momenteel een melding “service opgeschort”.

In een verklaring aan BBC-verslaggever Joe Tidy schreef Pharoah:

“Ons team is van mening dat in de huidige democratische wereld, elke laatste mens het recht heeft om te doen wat hij wil en een volledig overzicht van zijn privacy te hebben zonder de individuele rechten van anderen te schenden. We beschouwen onszelf als activisten die een hekel hebben aan overheidsinstanties die massaal toezicht houden onder het mom van nationale veiligheid en strafrechtelijk onderzoek.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN