Crypto

Meer dan de helft van de grootste banken ter wereld investeert in cryptocurrencies

Er is geen ontkennen aan dat cryptocurrencies dit jaar flink aan populariteit gewonnen hebben. Het was echter nooit duidelijk hoe populair de ontluikende markt onder traditionele financiële instellingen geworden is. Een recent onderzoek, gepubliceerd door Blockdata, scheen echter eindelijk licht op deze gegevens.

Het rapport onthulde dat wereldwijde bankreuzen hun betrokkenheid bij de cryptocurrency-ruimte hebben vergroot door vroege en late financiering van projecten en bedrijven in de cryptocurrency-industrie. Het geeft aan dat 55 van de top 100 banken blootstelling hebben aan de ontluikende markt.

De betrokkenheid van deze financiële instellingen bij de cryptocurrency-ruimte omvat naar verluidt directe en indirecte investeringen die door de instellingen zelf of via dochterondernemingen zijn gedaan. Het rapport benoemde Barclays, Citigroup en Goldman Sachs als de meest actieve in de ruimte, gevolgd door JPMorgan en BNP Paribas. Een interessante bank die ook genoemd wordt is de Nederlandse ING Groep N.V.

Bron: Blockdata

Hun steun maakt deel uit van een grotere trend waarbij toonaangevende bedrijven in de cryptocurrency-ruimte recordbedragen ophalen in financieringsrondes. Het onderzoek van Blockdata wees er tevens op dat oplossingen voor het bewaren van cryptocurrency een belangrijk doelwit zijn voor financiële instellingen.

Het bedrijf schreef de groeiende betrokkenheid van deze instellingen bij de ruimte toe aan drie belangrijke factoren, waaronder torenhoge winsten van startups met cryptocurrency, verbeteringen in de regelgeving en een toenemende vraag naar blootstelling aan digitale activa bij hun klanten.

De vraag naar blootstelling aan de cryptocurrency-ruimte groeide toen de prijzen van de meeste topcryptocurrencies eerder dit jaar stegen, toen de Bitcoin koers een nieuw record bereikte in de buurt van $64.000. De cryptocurrency zakte vervolgens naar $30.000 voordat hij zich herstelde en terugging naar $45.000.

Het rapport werd afgesloten met:

“Het feit dat veel banken deze diensten nu proberen aan te bieden na jarenlang hun klanten te hebben gewaarschuwd tegen het gebruik van cryptocurrency en specifiek Bitcoin, is waarschijnlijk een van de meest ironische evoluties van de blockchain- en cryptocurrency-ruimte.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN