Argentinië Bitcoin

Argentinië gaat wellicht Bitcoin adopteren om inflatie te beteugelen

De Argentijnse president Alberto Fernández heeft verschillende positieve opmerkingen gemaakt over cryptocurrencies. Dit heeft ervoor gezorgd dat verschillende marktwaarnemers suggereren dat het land wellicht bezig is om Bitcoin te adopteren om de enorme inflatie van de lokale fiat-valuta te beteugelen.

In een interview op het Caja Negra YouTube-kanaal maakte president Alberto Fernández verschillende opmerkingen over cryptocurrencies. Hij deelde zijn kijk op cryptocurrencies en zei dat hun opkomst “onomkeerbaar” was en dat crypto het potentieel heeft om “de inflatie teniet te doen”. Op de vraag of het land een digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC) zou kunnen lanceren, of zelfs Bitcoin een wettig betaalmiddel zou maken, zei Fernández: “er is geen reden om nee te zeggen.”

De president ging echter verder met het temperen van zijn opmerkingen in een tweet, waarin hij een meer evenwichtige benadering verduidelijkte, en verklaarde:

“Het gesprek rond cryptocurrencies is een wereldwijd gesprek. En ik moet bekennen dat het een zaak is die met zorg moet worden behandeld. Voor mij is er nog veel dat ik niet weet over cryptocurrencies. Maar het valt niet te ontkennen, misschien is het een goede weg om te nemen.”

Decennia van inflatie hebben de Argentijnse peso’s gedevalueerd, met weinig tekenen van verbetering van de situatie. Als reactie hierop hebben veel Argentijnen naar cryptocurrencies gekeken als veilige haven. Bitcoin en Ethereum zijn in het verleden tegen een premie verkocht in Argentinië, terwijl investeerders hun best doen om hun rijkdom veilig te stellen.

De groeiende vraag naar cryptocurrencies, in combinatie met de energiesubsidies van het land, heeft ertoe geleid dat Bitcoin-miners zich in Argentinië hebben gevestigd. Er zijn momenteel meer dan 20 grootschalige miningfaciliteiten in het land, ondersteund door industrieleiders zoals het Canadese bedrijf Bitfarms.

De opmerkingen van president Fernández komen nadat El Salvador in juni aankondigde dat het het eerste land ter wereld zou worden dat Bitcoin wettig betaalmiddel zou maken. Sindsdien hebben ook verschillende Latijns-Amerikaanse landen interesse getoond in cryptocurrencies. Leiders in Brazilië, Panama en Paraguay hebben allemaal hun goedkeuringen geuit, wat wijst op een groeiende vraag naar digitale activa in de regio.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN