Ethereum nieuws

Ethereum wint in populariteit onder institutionele investeerders

Het grote crypto-vermogensbeheerbedrijf CoinShares heeft in een recent weekrapport aangegeven dat het marktaandeel van Ethereum (ETH) onder institutionele beleggers flink aan het groeien is. In specifiek gaf het aan dat marktaandeel van de nummer twee cryptocurrency in beleggingsproducten een flinke sprong heeft gemaakt in de eerste acht maanden van dit jaar. Het zei het volgende:

“Het marktaandeel van Ethereum stijgt opnieuw snel en vertegenwoordigt nu 26% van de beleggingsproducten, vergeleken met slechts 11% begin 2021.”

In de eerste week van augustus meldt CoinShares dat Ethereum een ​​institutionele instroom van $2,8 miljoen aan wist te trekken. Year-to-date heeft het een instroom van $957 miljoen gezien. Het totale bedrag aan Ethereum-activa onder beheer staat nu op $12,65 miljard.

Andere cryptocurrencies zagen in de eerste week van augustus ook een kleine instroom, waaronder Ripple (XRP), Polkadot (DOT), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC) en Cardano (ADA).

Ripple was getuige van een instroom van $1,1 miljoen, terwijl Bitcoin Cash in de eerste week van augustus $1 miljoen aan instroom registreerde. Polkadot, Litecoin en Cardano registreerden in dezelfde periode allemaal een instroom van minder dan $1 miljoen.

De koningsmunt, Bitcoin (BTC), registreerde daarentegen in de eerste week van augustus een uitstroom, ondanks de recente stijging boven de $45.000. De vermogensbeheerder zei het volgende hierover:

“Ondanks de positieve prijsbewegingen bleef Bitcoin de dupe van de uitstroom, met een totaal van $33 miljoen vorige week.”

Year-to-date heeft Bitcoin echter een hogere instroom aan weten te trekken in vergelijking met Ethereum. Als deze trend zich echter door blijft zetten, dan kan Ethereum echter een flinke inhaalslag gaan maken.

Dit is echter niet het enige teken aan de wand dat Ethereum de komende tijd beter kan presteren dan Bitcoin. Zo werd gisteren al duidelijk dat het voor de eerste keer in de geschiedenis van de cryptocurrency-markt de nummer één cryptocurrency ingehaald heeft op basis van handelsvolume op Coinbase. Daarnaast denken verschillende analisten dat de Ethereum koers de komende tijd een grotere stijging door kan gaan maken dan de Bitcoin koers. Wat denken jullie? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN