Bitcoin nieuws

Bitcoin whales nemen winst, waardoor kans op daling toeneemt

De Bitcoin koers is de afgelopen tijd flink gestegen en we hebben al verschillende analisten voorbij zien komen die hun bullishe voorspellingen hebben herhaald. Nu is het echter zo dat on-chain-statistieken een piek in winstnemingen hebben geregistreerd. Dit zou kunnen betekenen dat, als verkooporders zich blijven opstapelen, de Bitcoin koers een fikse correctie door kan gaan maken.

De toonaangevende cryptocurrency heeft de afgelopen drie weken aanzienlijke winsten geboekt. Zo realiseerde de Bitcoin koers een stijging van 57% van een dieptepunt van $29.800 op 21 juli tot onlangs een hoogtepunt van $46.800. Nu lijken investeerders echter hun winsten te nemen.

Gedragsanalyseplatform Santiment heeft namelijk onthuld dat adressen met 100 tot 10.000 BTC hun bezit aanzienlijk hebben verminderd. Alleen al in de afgelopen vier dagen hebben deze whales meer dan 40.000 BTC verkocht, ter waarde van ongeveer $2,07 miljard.

De plotselinge piek in het nemen van winst komt op een moment dat Bitcoin moeite heeft gehad om door een aanzienlijke weerstandsbarrière te breken. IntoTheBlock’s In/Out of the Money Around Price (IOMAP) -model laat zien dat de zone tussen $45.230 en $46.560 BTC’s verdere voortgang heeft verhinderd.

Dit heeft voornamelijk te maken dat eerder bijna 660.000 adressen meer dan 440.000 BTC hebben gekocht. Deze houders stonden een lange tijd onder waten en proberen mogelijk break-even te draaien op hun posities, waardoor de opwaartse trend wordt vertraagd. Als deze verkoopdruk aanhoudt, kan Bitcoin zich zelfs omdraaien en een daling neerzetten.

De IOMAP onthult verder dat de cryptovaluta als eerste tussen $42.500 en $43.850 steun zou kunnen vinden in het geval van een correctie. Dit ondersteuningsniveau kan dalende prijzen op afstand houden, aangezien 170.000 adressen hier meer dan 400.000 BTC hebben gekocht. Maar een doorbraak van deze vraagmuur zou kunnen leiden tot een daling richting $40.300.

Beleggers die ondanks de opduikende verkoopsignalen bullish blijven, moeten goed letten op het weerstandsniveau van $45.230-$46.560. Een beslissende stap boven deze aanbodzone zou Bitcoin kunnen doen stijgen naar het volgende interessegebied tussen $49.300 en $50.700.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN