Bitcoin

VanEck gooit het over een andere boeg en gokt op Bitcoin Futures ETF

Nadat de eerdere aanvraag van de bekende vermogensbeheerder VanEck geen goedkeuring wist te krijgen, heeft het bedrijf besloten het over een andere boeg te gooien. Het heeft namelijk besloten een aanvraag in te dienen voor een Bitcoin Strategy exchange-traded fund.

Volgens de Amerikaanse Securities and Exchange Commission of SEC-records heeft VanEck op 9 augustus een prospectus ingediend voor een Bitcoin Strategy exchange-traded fund of ETF. In tegenstelling tot zijn Bitcoin of Ethereum ETF’s die momenteel worden beoordeeld door de federaal agentschap, zou het voorgestelde fonds niet rechtstreeks in BTC beleggen, maar blootstelling bieden via Bitcoin-futurescontracten, gepoolde investeringsproducten en andere op de beurs verhandelde producten.

VanEck gaf verder aan dat de Bitcoin Strategy ETF blootstelling mogelijk zou maken via crypto-ETF’s die genoteerd en verhandeld worden in Canada – inclusief die van Purpose Investments en Evolve Funds Group. Daarnaast werd duidelijk dat een op de Kaaimaneilanden gevestigde dochteronderneming van de vermogensbeheerder de investeringen zal doen.

Hoewel VanEck in 2017 een soortgelijk prospectus voor een Bitcoin Strategy ETF indiende, liet SEC-voorzitter Gary Gensler onlangs doorschemeren dat hij meer open zou staan ​​voor het accepteren van ETF’s op basis van cryptofutures in plaats van door directe blootstelling. Sommige bedrijven dienden soortgelijke “strategie” ETF’s in bij de overheidsinstantie na de aankondiging van Gensler. Zo plaatsten wij eerder al een artikel waarin duidelijk werd dat investeringsmaatschappij Invesco ook plannen heeft om een Bitcoin ETF te lanceren zonder directe blootstelling. We zijn dan ook erg benieuwd of we binnenkort een goedkeuring van één van deze voorstellen gaan zien.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN