Bitcoin

Bitcoin maakt zich klaar voor een twee bull run, aldus PlanB

De Bitcoin (BTC) koers heeft in de afgelopen drie weken een mooie stijging laten zien. Waar we op 20 juli nog onder de $30.000 bewogen, zitten we drie weken later alweer boven de $45.000. En als het aan de bekende Nederlandse analist en maker van het Bitcoin stock-to-flow-model PlanB ligt, is dit pas het begin.

PlanB deelde onlangs de S2F- en S2FX-modellen op zijn Twitter. Deze twee modellen laten zien dat er nog een “tweede etappe” aan zit te komen voor Bitcoin in de huidige bull run, die de koers naar nieuwe hoogtepunten moet brengen. Hieronder staat de grafiek die PlanB gisteren deelde. Hierin zien we het traject van BTC na de halvering van 2012, 2016 en 2020.

Bitcoin

Zoals de bovenstaande grafiek laat zien, lijken zowel de rally’s na de halvering in 2012 (cyaan) als 2016 (blauw) een specifiek patroon te volgen. Echter ligt de piek voor de run van 2012 ongeveer 5 maanden verder in vergelijking met die van 2012.

Als we hier inderdaad een patroon zien, dan is de huidige bull run nog niet voorbij en is Bitcoin op weg naar een nieuw hoogtepunt. Aangezien de tijdsperiode tussen de halvering en de piek alleen maar lijkt te stijgen, zal de huidige er nog wat langer over doen om deze te bereiken. Dit is de “tweede etappe” waarop PlanB wacht.

Bitcoin volgt het S2F model

Het S2F-model is een formule dat in gaat op de huidige beschikbare voorraad (stock) en de hoeveelheid die ieder jaar geproduceerd wordt (flow).

In wezen wordt de waarde van BTC door schaarste berekend en voorspeld. Het model is eigenlijk een algemeen model, wat betekent dat het op elke grondstof kan worden toegepast. Het model werd voornamelijk gebruikt voor goud en zilver, terwijl PlanB deze toepaste op Bitcoin. Zo ziet de huidige S2F-prijsgrafiek voor Bitcoin eruit:

Bitcoin

In de bovenstaande grafiek kunnen we zien dat de Bitcoin koers opmerkelijk dicht bij de lijn komt die door het S2F-model wordt voorspeld. Er zijn bepaalde momenten waarin we zien dat de lijn afwijkt, maar de algemene trend lijkt intussen intact te blijven.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN