Ethereum koers

Ethereum koers breekt $3.000 na verbranding van $26,5 miljoen aan ETH

De Ethereum koers steeg voor het eerst sinds mei boven $3.000 en registreerde een stijging van 12% in de afgelopen 24 uur. De op een na grootste cryptocurrency heeft flink wat bullish momentum opgebouwd in de nasleep van de onlangs geïmplementeerde London hard fork. Als gevolg van deze hype omtrent deze upgrade heeft de Ethereum koers 13 opeenvolgende dagelijkse groene kaarsen weten te printen vanaf de laatste week van juli.

Het Ethereum-netwerk heeft met de nieuwe hard fork vijf Ethereum-verbeteringsvoorstellen (EIP’s) geïmplementeerd, en van deze vijf was EIP-1559 zeker de meest besproken.

EIP-1559 belooft de hoge schommelingen in gastarieven te stabiliseren en Ethereum een deflatoire activa te maken door extra ETH uit de circulatie te verbranden. Velen voorspelden dat het verbranden van Ether een bullish effect zou hebben op de prijs.

Op dit moment is er al een totaal van 8742 ETH, ter waarde van $26,5 miljoen, door het netwerk verbrand. Het verbranden van ETH maakt het bestaande aanbod van Ether waardevoller gezien de stijgende vraag en het verminderde aanbod.

De hoeveelheid ETH die binnen 48 uur na de implementatie van EIP 1559 werd verbrand, heeft velen verrast, omdat ze niet hadden verwacht dat het netwerk zulke grote hoeveelheden ETH zou verbranden. Anthony Sassano, mede-oprichter van Ethereum-onderzoeksgroep EthHub, zei dat na de fusie met Proof-of-Stake de uitgifte van ETH met bijna 90% zou kunnen dalen. Deze daling zou gelijk zijn aan drie Bitcoin-halveringen.

De prijs van ETH is tijdens de uitverkoop van de markt in mei met meer dan 50% vanaf de top gedaald en de nummer twee cryptocurrency heeft de afgelopen week een groot herstel laten zien na in mei te zijn gedaald tot $1.700. Het huidige prijsmomentum wordt toegeschreven aan de aanbodschok terwijl handelaren hun ETH-bezit blijven weghalen van beurzen. De Ethereum koers staat momenteel echter nog steeds 30% lager dan de ATH van $4.362. We zijn benieuwd of we de all-time high opnieuw kunnen bereiken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN