IRS privacy-munten

Monero neemt veiligheidsmaatregelen na arrestatie van hoofdontwikkelaar

Riccardo Spagni, beter bekend als “Fluffypony” en voormalig hoofdonderhouder van Monero (XMR), werd vorige maand gearresteerd in de Verenigde Staten. De arrestatie was wegens beschuldigingen van fraude gepleegd tussen 2009 en 2011 in Zuid-Afrika. Hoewel deze zaak geen connectie heeft met het Monero-project, waren andere ontwikkelaars er snel bij om preventieve maatregelen te nemen.

Zo reageerde Jeremie Dubois-Lacoste of binaryFate, een ontwikkelaar van Monero, op het nieuws door te onderstrepen wat het kernteam heeft uitgespookt. In een reeks tweets onthulde hij:

“In het licht van het feit dat @fluffypony offline en in hechtenis is, heeft het kernteam van Monero al zijn beheerders- en schrijfrechten voor Monero-repo’s verwijderd. Ik heb ook zojuist de 5577 XMR verplaatst van het Algemeen Fonds naar een andere portemonnee waar hij geen toegang toe heeft.”

Volgens Dubois-Lacoste zal dit een tijdelijke maatregel zijn die door het team wordt genomen gezien Spagni’s betrokkenheid bij Monero. Bovendien verzekerde de ontwikkelaar de gemeenschap ook dat ze de beveiligingsproblemen die voortvloeien uit de huidige situatie op zich zullen nemen.

Vreemd genoeg verduidelijkte @binaryFate ook dat het niets te maken heeft of Spagni schuldig of onschuldig is. Hij legde het als volgt uit:

“Voor het geval het niet duidelijk is, is de enige reden om potentieel kritieke toegang te verwijderen, omdat hij tijdens zijn hechtenis onder druk zou kunnen staan. Het heeft niets te maken met dat hij schuldig of onschuldig is of wat wij ervan vinden. Ik kijk er naar uit om ze binnenkort weer op te richten.”

“Dit is gewoon een misverstand”

Het is vermeldenswaard dat sommigen na 20 juli suggesties hebben gedaan om “alle wijzigingen in zijn accounts te verifiëren”. Dat was de datum waarop Spagni voor het eerst werd aangehouden. Hierop reageerde @binaryFate als volgt op:

“We hebben natuurlijk gecontroleerd, niets aan de hand. Hij is gewoon offline geweest van alles.”

Ondertussen kwam Spagni ook in contact met de gemeenschap via zijn vrouw, Saskia Spagni. Een vrijgegeven verklaring noemde het een misverstand “met betrekking tot het vastleggen van rechtbankdata in een oude zaak.” De verklaring ging verder met:

“Ik ben voor minachting van het hof vastgehouden en wacht momenteel op uitlevering. Ik hoop dit misverstand op korte termijn opgelost kan worden. In de tussentijd gaan mijn zaken onder leiding van mijn partners gewoon door.”

Volgens het dossier van zijn advocaten op vrijdag, hield de arrestatie van Spagni verband met het feit dat hij niet op de vereiste data aanwezig was bij de rechtbank. COVID-19 en de bestaande medische aandoeningen van Spagni waren bijdragende factoren, aldus de archieven.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN