Ethereum koers

Ethereum-nodes maken zich klaar voor de London hard fork

De overgrote meerderheid van de Ethereum-nodes is geüpgraded voor de hervorming van de vergoedingsmarkt Ethereum Improvement Proposal (EIP) -1559, die aankomende donderdag van kracht zal worden in de nieuwe London hard fork. Volgens gegevens van Ethernodes is 57% van de live clients klaar voor de verandering, terwijl 42% de resterende 2-3 dagen besteedt aan de upgrade.

Geth-nodes moeten versie 1.10.6 zijn, waar 54% momenteel al aan voldoet. De op één na grootste eth1-client is momenteel OpenEthereum, waarvan 73% gereed is voor de upgrade. Tot slot is er Erigon, beter bekend als TurboGeth, met een gereedheid van 79%.

De upgrade is een fork omdat er een consensuswijziging is in de manier waarop netwerkkosten worden afgehandeld. Momenteel is het een blinde veiling waarbij iedereen biedt voor transacties. EIP-1559 verandert dat in het hebben van een basistarief dat door iedereen wordt betaald met een algoritme dat erop gericht is het niveau van dat basistarief voldoende te laten zijn om het netwerk 50% extra capaciteit te geven.

Dat betekent dat de gaslimiet, en dus de netwerkcapaciteit, deze donderdag ook zal verdubbelen met deze wijziging, waardoor het veel gemakkelijker wordt om de netwerktarieven te voorspellen.

Die basisvergoeding wordt dan verbrand omdat er geen eerlijke manier is om deze te verdelen onder alle miners. Dit betekent dus in feite dat het aanbod van Ether na donderdag zal beginnen met te verminderen.

Deze aankomende upgrade heeft ervoor gezorgd dat de Ethereum koers een goede opwaartse trend te pakken heeft. Momenteel staat de koers van de nummer twee cryptocurrency op ongeveer $2.600. Hier is de aankomende upgrade waarschijnlijk al gedeeltelijk in ingeprijsd, maar het kan goed zijn dat de echte prijszetting pas zal plaatsvinden nadat de London hard fork geïmplementeerd is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN