OKEx

Square gaat Afterpay overnemen voor ongeveer $29 miljard

Square heeft gisteren aangekondigd dat het een Scheme Implementation Deed zal ondertekenen met fintech-bedrijf Afterpay. Volgens de deal zal Square alle uitgegeven aandelen in Afterpay verwerven voor ongeveer $29 miljard, na de slotkoers van de gewone aandelen van Square op 30 juli 2021.

De overname zal worden afgerond in het eerste kwartaal van 2022. De deal komt in plaats van de toegenomen vraag naar Buy Now, Pay Later (BNPL)-services die worden aangeboden door Afterpay. Jack Dorsey, medeoprichter en CEO van Square, zei het volgende:

“Samen kunnen we onze Cash App- en Verkoper-ecosystemen beter met elkaar verbinden om nog aantrekkelijkere producten en diensten te leveren voor handelaren en consumenten, waardoor ze de macht weer in handen krijgen.”

Verder heeft Square ook een vaste ruilverhouding aangeboden van 0,375 gewone aandelen Square Klasse A voor elk gewoon aandeel van Afterpay dat op de registratiedatum door Afterpay-aandeelhouders wordt gehouden. Afterpay mag ook 1% van de totale tegenprestatie in fiat ontvangen.

Integratie van Afterpay in Square Bitcoin Cash App zal de wereldwijde consumentenbasis voor Square uitbreiden. De fusie heeft tot doel het BNPL-systeem te gebruiken om jongere gebruikers aan te trekken die het minder riskant vinden in vergelijking met kredietleningen. De beslissing van Square om te investeren in Afterpay is gebaseerd op het vermogen van het bedrijf om aanbiedingen te introduceren en incrementele groei voor verkopers en grotere betrokkenheid voor Cash App-klanten te stimuleren.

Anthony Eisen en Nick Molnar, medeoprichters en co-CEO’s van Afterpay, reageerden als volgt op de aankondiging:

“Door te combineren met Square, zullen we onze groei in de VS en wereldwijd verder versnellen, toegang bieden tot een nieuwe categorie persoonlijke verkopers en een breder platform bieden met nieuwe en waardevolle mogelijkheden en diensten aan onze verkopers en consumenten.”

Terwijl Square deze fusie zal gebruiken voor wereldwijde expansie; Afterpay-gebruikers zouden toegang krijgen tot de financiële tools van Square, d.w.z. de optie om Bitcoin te kopen via het Buy Now, Pay Later-systeem. Het huidige klantenbestand van Afterpay van 16 miljoen, zal zich ook uitbreiden tot Square’s klantenbestand van meer dan 70 miljoen jaarlijkse transacties van actieve Cash App-gebruikers en miljoenen verkopers. Dit zal op zijn beurt het bereik en de groei van Afterpay vergroten, zowel virtueel als in realtime.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN