Hacker

Mede-oprichter van NFT spel verliest 16 CryptoPunks en Ethereum aan scammer

De mede-oprichter van NFT-videogame Hedgie heeft 16 CryptoPunks en een heleboel Ethereum (ETH) verloren, nadat hij door een scammer is aangevallen. Stazie, de naam van de mede-oprichter van het NFT spel, plaatste hier gisteren een tweet over en zei:

“Ik verloor mijn punks en een heleboel ETH. Gisterenavond lag ik in bed, mijn geest was niet in staat om helder te denken en ik was gewoon aan het surfen. “Het gebeurde allemaal als een nare droom, het voelde bijna alsof ik gehypnotiseerd was.”

Hoe is het begonnen?

De scammer plaatste in de CryptoPunk Discord server een bericht onder de naam “cryptopunksbot” en zei dat hij NFT investeerders de kans geeft om tien exclusieve NFT avatars te winnen om het vierjarig bestaan van het project te vieren. Stazie zag dit als een ultieme kans en klikte op de link die door de scammer gedeeld werd.

De link waarop hij klikte bracht Stazie naar LarvaLabs.io, een kopie van LarvaLabs.com, het project achter CryptoPunks. Eenmaal op de site kwam er een pop-up in beeld “die op Metamask leek”, zei Stazie, verwijzend naar de veelgebruikte in-browser wallet. De pop-up gaf een melding aan waarbij de beveiliging van Metamask zou zijn aangetast. Stazie werd gevraagd om zijn seedphrase in te voeren om de toegang te herstellen. Elk persoon die toegang heeft tot de seedphrase (een verzameling van woorden) kan toegang krijgen tot je crypto’s.

Stazie vulde deze in en stuurde onbewust de seedphrase naar de oplichter waardoor de scammer toegang kreeg tot zijn wallet.

 “Ik heb niet kritisch nagedacht, en dit is meer dan idioot. De punkers en ETH waren snel weg voordat ik iets kon doen”, aldus Stazie.

Scammer steelt 10 CryptoPunks

Deze stap kostte hem uiteindelijk 16 CryptoPunks, met waarschijnlijk een waarde van meer dan $750.000. De wallet van de scammer, die nu 10 CryptoPunks bevat, is zichtbaar op Larva Labs.

De scammer heeft inmiddels 5 van de CryptoPunks verkocht voor 149 ETH ($385.000).

Leer van de fout van Stazie en denk altijd twee keer na voordat je iets doet!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN