Dogecoin

Ripple-voorzitter vergelijkt investeren in Dogecoin met gokken

Sinds de gigantische groei in populariteit van de WallStreetBets-beweging eerder dit jaar, hebben een aantal prominente figuren in de crypto-ruimte, waaronder Charles Hoskinson en Barry Silbert, al meerdere waarschuwingen afgegeven voor het investeren in meme-cryptocurrency, zoals Dogecoin (DOGE).

Dessalnietemin, is de nummer één meme-cryptocurrency een top 10-cryptocurrency gebleven. De koers van Dogecoin is echter de afgelopen tijd flink gedaald. De marktkapitalisatie is dan ook ver verwijderd van de $89 miljard die het in mei wist te behalen.

Ondanks deze positieve prijsontwikkelingen beweren veel tegenstanders nog steeds dat investeren in Dogecoin gevaarlijk is. Het meest recente prominente figuur die zich hierover uitgesproken heeft is Ripple-voorzitter Chris Larsen. Hij waarschuwde beleggers voor de risico’s van beleggen in Dogecoin en vergeleek het met gokken. Hij voegde hieraan toe dat de meeste mensen die gokken uiteindelijk hun geld zullen verliezen.

Sprekend op The FinanZe Podcast, wiens doelgroep Gen Z’ers is (degenen geboren tussen 1997 en 2015), vroeg gastheer Logan Lin Larsen naar zijn mening over het fenomeen Dogecoin.

Binance

Larsen bracht het punt naar voren dat een aanzienlijk deel van het succes van Dogecoin te danken is aan de bekende CEO van Tesla en SpaceX, Elon Musk. Maar net zoals hij Bitcoin in de steek liet, denkt Larsen dat hij hetzelfde bij Dogecoin kan doen. Hij zei het volgende:

“Zijn deelname aan crypto was raar. Beetje lukraak. Super groot op Bitcoin, toen heeft hij het gewoon in de steek gelaten. Ik denk dat hij het om de juiste redenen in de steek gelaten heeft, maar woah. Dus als je een Bitcoin-maximalist bent, zul je je daar behoorlijk slecht over voelen, toch? Hetzelfde kan morgen met Dogecoin gebeuren…”

Larsen heeft het ook over het onbeperkte aanbod en proof-of-work-algoritme van Dogecoin, wat impliceert dat het niet milieuvriendelijk is. Daarnaast is, volgens hem, beleggen op basis van memes en Elon niets minder dan gokken. En Larsen zegt dat de meeste mensen die gokken uiteindelijk al hun geld verliezen:

“Kijk, als je betrokken wilt raken bij DOGE vanwege het ‘naar de maan’-ding en Elon, besef dan dat je aan het gokken bent. Dat is niet anders en naar Vegas gaan, behalve dat ik denk dat je luisteraars nog niet naar Vegas kunnen. Maar je gokt duidelijk en simpel, en de meeste mensen die gokken verliezen al hun geld.”

Ben je het eens met Larsen of heb je toch een andere mening? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN