Binance CEO wil werken met toezichthouders en overal een vergunning hebben

De CEO van Binance, Changpeng Zhao, heeft gezegd dat hij van plan is om een regionaal hoofdkantoor te openen. Daarbij is het doel van Zhao om samen te werken met lokale toezichthouders om in zoveel mogelijk landen een vergunning te krijgen.

“We willen overal een vergunning hebben en we willen overal met regelgevers werken. Vanaf nu worden we een financiële instelling”, zegt CZ.

CZ gaf verder aan dat hij voor deze nieuwe ontwikkelingen op zoek is naar een nieuw persoon die het bedrijf hierbij kan helpen. “Ik ben eigenlijk op zoek naar een senior persoon met een sterke compliance-achtergrond, met een sterke regelgevende achtergrond om de hele organisatie te leiden”, zei CZ en voegde hieraan toe:

“Ik heb het bedrijf vier jaar geleid en het is goed, we moeten deze verandering maken. Ik denk niet dat ik de beste persoon ben om die inspanning te leiden. Ik denk dat het eigenlijk beter is om iemand te hebben met een zeer sterke regelgevende achtergrond.”

Er zijn op dit moment nog geen directe plannen om CZ te laten vervangen als CEO, maar er is een kans dat dit in de toekomst alsnog gaat gebeuren. Zhao concludeerde dat, als hij toch wordt vervangen als CEO, hij niet van plan is om Binance te verlaten en dat hij vanuit een andere functie zal functioneren. Hij zei:

“We zijn altijd op zoek naar CEO’s. Ik hoef geen CEO te worden en ik ga niet weg. Ik zal altijd manieren vinden om bij te dragen aan de gemeenschap. Ik ben er trots op lid te zijn van het #binance-ecosysteem. Laten we het blijven groeien.”

Binance

Binance heeft meerdere waarschuwingen gekregen

Binance heeft in het verleden eerder soortgelijke waarschuwingen van regelgevende instanties en de noodzaak van een hoofdkantoor genegeerd, maar lijkt nu te hebben besloten hieraan te voldoen. Toezichthouders hebben opgemerkt dat het gebrek aan hoofdkantoor van Binance een grote zorg is.

De waarschuwingen volgen op toegenomen toezicht van regelgevers over de hele wereld. Binance wordt momenteel geconfronteerd met regelgevende maatregelen in verschillende landen. We hebben de waarschuwingen van verschillende toezichthouders op een rijtje gezet:

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!