Business

Goldman Sachs dient aanvraag voor DeFi ETF in bij SEC

De grote Amerikaanse investeringsbankgigant Goldman Sachs heeft een crypto-gerelateerde ETF aangevraagd bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Er werd namelijk duidelijk dat de gigant een DeFi ETF aangevraagd heeft bij de toezichthouder. Een uittreksel van de aanvraag die maandag werd ingediend, luidt als volgt:

“De Goldman Sachs Innovate DeFi en Blockchain Equity ETF (het “Fonds”) streeft ernaar beleggingsresultaten te leveren die, vóór vergoedingen en kosten, nauw overeenkomen met de prestaties van de Solactive Decentralized Finance and Blockchain Index.”

Aangezien de voorgestelde ETF zou zijn gekoppeld aan aandelen van openbare crypto-gerelateerde bedrijven in plaats van aan cryptocurrencies, heeft deze aanvraag een grotere mogelijk om goedgekeurd te worden door de SEC.

Binance

Dat gezegd hebbende, de ‘Solactive Decentralized Finance and Blockchain Index’ die wordt genoemd in de aanvraag van Goldman, is nergens te vinden op de website van de Duitse indexfondsmaker. De index die het dichtst in de buurt komt van de “thema’s” waar de investeringsbankgigant schijnbaar op wil concentreren (althans als we naar de naam kijken) is de Solactive Blockchain Technology Performance Index, die vrijwel geen DeFi- of crypto-native bedrijven in zijn samenstelling bevat.

Hoewel het onduidelijk blijft welke specifieke bedrijven Goldman van plan is, waaronder in hun “Innovative DeFi and Blockchain Equity ETF”, wil de bank volgens de indiening 80% van de activa van het fonds investeren in “bedrijven die zijn afgestemd op twee belangrijke thema’s, namelijk de implementatie van blockchain-technologie en de digitalisering van financiën.”

De voorgestelde ETF zou een passief beheerd beleggingsfonds zijn, bestaande uit gewone aandelen, inclusief certificaten van aandelen, van bedrijven gevestigd in ontwikkelde en opkomende markten wereldwijd, waaronder Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Japan, Zuid-Korea, Zwitserland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Goldman is één van de vele toonaangevende investeringsbanken die de afgelopen maanden een bullish standpunt hebben ingenomen over crypto. Het heeft onlangs zijn plannen aangekondigd om Ethereum futures toe te voegen aan zijn reeks crypto-gerelateerde producten en heeft ook rapporten gepubliceerd over de toekomst van de activaklasse. Het is dus duidelijk dat de bank zich snel probeert aan te passen aan de nieuwe opkomende markt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN