Bitcoin investeren

Gerucht: Amazon is van plan om Bitcoin te gaan accepteren

Een anonieme bron binnen Amazon heeft naar verluidt aan de Londense zakenkrant City A.M. aangegeven dat de ecommercegigant van plan is om tegen eind 2021 Bitcoin (BTC)-betalingen te accepteren. De bron zei het volgende tegen het nieuwsplatform:

“Dit gaat niet alleen door de bewegingen om op een bepaald moment in de toekomst cryptocurrency-betalingsoplossingen op te zetten – dit is een volledig, goed besproken, integraal onderdeel van het toekomstige mechanisme van hoe Amazon zal werken.”

De bron gaf verder aan dat, hoewel Bitcoin de eerste stap is in de crypto-ambities van Amazon, leidinggevenden bij het bedrijf in de toekomst graag andere gevestigde cryptocurrencies wilden toevoegen. De “richtlijn komt van de top”, verwijzend naar Jeff Bezos, zei de bron, eraan toevoegend:

Binance

“Dit hele project is zo goed als klaar om uitgerold te worden.”

Naast het accepteren van Bitcoin-betalingen, zou Amazon de creatie van zijn eigen cryptocurrency onderzoeken, dat mogelijk al in 2022 gelanceerd kan gaan worden, aldus de bron.

Er wordt al dagen gespeculeerd over de toetreding van Amazon tot de cryptocurrency-markt nadat een nieuwe vacature voor “Digital Currency and Blockchain Product Lead” vorige week op de vacaturebank van het bedrijf verscheen. Volgens de functiebeschrijving zal de nieuwe medewerker o.a. helpen bij het ontwikkelen van de digitale valuta-strategie. Nu is echter, als we deze bron moeten geloven, wat meer duidelijk geworden over wat de plannen zijn van het bedrijf.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN