Tesla Bitcoin

Cambridge University zegt dat milieu impact van Bitcoin-mining flink afgenomen is

Een nieuwe studie van Cambridge University toont aan dat de impact van Bitcoin-mining op het milieu lang niet zo erg is als eerder werd aangenomen. Het nieuwe rapport geeft namelijk aan dat de geografie van Bitcoin-mining de afgelopen zes maanden is geëvolueerd, wat heeft geleid tot een verbetering van de koolstofvoetafdruk van de nummer één cryptocurrency.

Het harde optreden van China tegen Bitcoin-mining in mei resulteerde in een daling van 50% van de netwerkhashrate van BTC, wat leidde tot een algehele vermindering van het stroomverbruik. Het rapport beweert dat deze plotselinge daling van de activiteit heeft geleid tot een afname van de milieu-impact van Bitcoin en dat miners in de richting van goedkopere – en vaak hernieuwbare – energiebronnen zijn verschoven.

Mike Coyler, CEO van het digitale valutabedrijf Foundry, legde het veranderende landschap voor miners uit. Hij vertelde het volgende tegen CNBC:

Binance

“Het Bitcoin-netwerk is meedogenloos in zijn streven naar de laagste kosten. Miners over de hele wereld zijn op zoek naar gestrande stroom die hernieuwbaar is. Dat zijn altijd uw laagste kosten. Onder aan de streep zal dit een grote overwinning zijn voor de ecologische voetafdruk van Bitcoin.”

Het rapport beweert ook dat de uittocht van de Chinese mining heeft geleid tot de pensionering van oudere hardware en de invoering van energiezuinigere installaties.

Zo gaf Alex Brammer van Luxor Mining aan dat het verbod een groot deel van de meest energie-inefficiënte installaties “waarschijnlijk voor altijd” van de markt heeft verwijderd.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN