Blockchain

Braziliaanse politie neemt $33 miljoen in beslag in crypto-witwaszaak

De Braziliaanse politie heeft deze week in een witwasonderzoek 172 miljoen Braziliaanse real ($33 miljoen US dollar) in beslag genomen. In de fraudeonderzoek genaamd “Operatie Exchange”, voerde de Braziliaanse politie zes huiszoekingsbevelen uit in Sao Paulo en Diadema. De Braziliaanse rechterlijke macht heeft toestemming gegeven om beslag te leggen op de activa van twee personen en 17 bedrijven. Dit volgens een politieverklaring van 22 juli.

Het onderzoek is nog aan de gang, maar de politie beweert dat het witwassen van geld werd uitgevoerd via crypto-exchanges. Ze zouden hierbij geholpen zijn door de crypto-exchanges en de politie vond 17 nepbedrijven die door criminelen waren opgezet om geld wit te wassen. Het doel van de criminelen was om het witgewassen geld uiteindelijk naar buitenlandse rekeningen te sturen.

Binance

De cryptocurrency exchanges hebben volgende de officiële verklaring cryptocurrencies gekocht en verkocht aan zes nepbedrijven, terwijl acht andere nepbedrijven in dezelfde periode $ 2,9 miljoen aan cryptocurrencies ontvingen.

Uit voorlopig onderzoek bleek dat bedrijven grote bedragen onderling afhandelden en de bedragen vervolgens naar brokers stuurden, die verantwoordelijk zijn voor de verwerving van digitale activa, om hun klanten later de cryptocurrency-validatiecode (hash) te bezorgen, die overal ter wereld kan worden gebruikt zonder de mogelijkheid tot tracering of koppeling naar herkomst.

Tijdens het onderzoek kwamen ze er ook achter dat het geld naar verschillende offshore-bedrijven was gestuurd. Ook bleek dat de bedrijven onderling grote transacties uitvoerden en vervolgens geld naar tussenpersonen stuurden. De rechtbanken hebben de politie toestemming gegeven om beslag te leggen op de activa van twee personen en in totaal 17 bedrijven.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN