Jack Dorsey Twitter

Het is “enorm belangrijk” voor Twitter om naar Bitcoin te kijken, aldus CEO Jack Dorsey

De CEO van Twitter, Jack Dorsey, gaf tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers van Q2 aan dat Bitcoin één van de drie belangrijkste trends is voor de toekomst van Twitter.

Zoals gemeld door TechCrunch, vertelde Dorsey investeerders dat het “enorm belangrijk” is voor zowel Twitter als de aandeelhouders om “naar de [crypto]-ruimte te blijven kijken en er agressief in te investeren.” Hij ging verder met:

“Ik denk dat dit een groot deel van onze toekomst is. Ik denk dat er veel meer innovatie is dan alleen geld, vooral omdat we nadenken over het meer decentraliseren van social media en het bieden van meer economische prikkels.”

Eerder heeft Dorsey, die al heel lang crypto trouw is, herhaaldelijk gezegd dat hij Bitcoin ziet als de “eigen valuta voor internet”. Zo gaf hij afgelopen woensdag, tijdens The B Word-conferentie, nog aan dat Bitcoin het wereldwijde geldovermakingsprobleem kan oplossen door tussenpersonen, overheidskredieten en andere dingen te verwijderen die het proces van overdrachten vertragen.

Dorsey wees er ook op dat het belangrijk is om geld te hebben dat gescheiden is van de staat, geld dat door iedereen is geverifieerd, van detailhandelaren tot grote instellingen. Dorsey gelooft dat dit het financiële systeem intact, krachtig en veilig zal houden.

Binance

Eerder gaf hij ook al het volgende aan:

“Als internet een eigen valuta heeft, een wereldwijde valuta, moeten we zoveel sneller handelen”, wijzend op Twitter-producten zoals Super Follows, Commerce, Subscriptions en Tip Jar.

Tip Jar werd in mei van dit jaar aangekondigd en wordt beschreven als “een nieuwe manier voor mensen om fooien te verzenden en te ontvangen”. Gezien de nauwe banden van Twitter met betalingsbedrijf Square, een ander bedrijf dat wordt aangestuurd door Dorsey, leek de nieuwe functie een perfecte match.

Lightning Network, de layer-2-schaaloplossing van Bitcoin, zal waarschijnlijk ook een belangrijk onderdeel zijn van toekomstige inspanningen. Eerder dit jaar zei Dorsey dat het slechts “een kwestie van tijd” is voordat Lightning wordt geïntegreerd in Twitter of BlueSky, een project gericht op het creëren van een gedecentraliseerde standaard voor social media.

Met name zei Dorsey ook dat Twitter niet het enige social media-platform is dat doorgaat met digitale valuta-initiatieven, wijzend op Diem (voorheen bekend als Libra), een stablecoin-project onder leiding van Facebook.

Dat gezegd hebbende, benadrukte de Twitter-baas dat zijn focus op Bitcoin zal liggen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN