bitcoin koers

The B Word-conferentie gemist? Dit zijn de vijf dingen die je moet weten!

Zoals jullie wellicht allemaal al weten heeft op 21 juli de The B Word-conferentie plaatsgevonden en daar werden verrassende onthullingen en uitspraken gedaan door drie magnaten uit de crypto-gemeenschap. Het zag vooral een positieve reactie op Bitcoin (BTC) en de toekomst van crypto. De rol van Bitcoin in de samenleving werd tijdens de conferentie besproken, samen met het politiek-democratische aspect en het steeds milieubewustere karakter ervan. In dit artikel benoemen we de vijf belangrijkste punten die onthuld werden tijdens de conferentie.

SpaceX en Tesla Motors houden momenteel Bitcoin vast

Elon Musk onthulde tijdens de conferentie dat zijn beide bedrijven, SpaceX en Tesla, momenteel Bitcoin vasthouden. Deze opmerking kwam voor velen als een verrassing in plaats van Tesla’s recente standpunt tegen Bitcoin toen het bedrijf zijn eerdere aankondiging van het accepteren van betalingen in Bitcoin terugdraaide. Musk hield echter stand op zijn eerdere Proof of Work (PoW) kritiek op Bitcoin. Hij zei het volgende hierover:

“Ik ben een aanhanger van Bitcoin… maar we moeten oppassen voor wat crypto gebruikt… vooral Bitcoin, waarbij Proof of Work (PoW) wordt gebruikt om misschien energie te gebruiken die te veel is en niet per se goed voor het milieu.”

Musk houdt Ethereum en Dogecoin vast

Musk ging dieper in op zijn bezit van meme-munten zoals DOGE. Hij zei dat de Dogecoin-gemeenschap “oneerbiedig” is en dat ze hilarische memes hebben. Musk deelde dat hij houdt van “honden en memes”. Hij gaf aan dat hij het leuk vindt hoe DOGE “niet al te serieus van start gaat”.

Musk zelf lijkt DOGE niet serieus te nemen en komt over alsof hij voor de lol in de munt heeft geïnvesteerd, in plaats van te investeren in het potentieel van DOGE. Musk zei gekscherend:

“Het meest ironische en vermakelijke resultaat zou zijn dat de cryptocurrency die begon als een grap om de spot te drijven met cryptocurrency, uiteindelijk de leidende cryptocurrency wordt.”

Tevens gaf hij aan dat hij momenteel ook “een beetje Ethereum” bezit. Hij gaf echter niet veel informatie vrij over hoeveel en waarom.

Binance

Tesla zal in de nabije toekomst waarschijnlijk weer BTC accepteren

Elon Musk, CEO van Tesla, is van mening dat als Bitcoin milieubewuster wordt, Tesla terug zou gaan naar het accepteren van Bitcoin als betaalmiddel. Musk verwees naar de recente bevindingen over Bitcoin-mining met behulp van duurzame energie om Bitcoin te genereren, en als dat blijft toenemen, zou Tesla weer BTC-betalingen gaan accepteren.

Musk zei tevens dat hij het er niet mee eens was dat hij banken moest betalen voor het houden van het geld en dat een gedecentraliseerd systeem net zo veilig is als banken, ondanks dat het niet gereguleerd is. Bovendien zal het herstarten van Bitcoin-betalingen net zoveel voordeel opleveren voor Tesla als voor de crypto-gemeenschap. Musk benadrukte het vermogen van Bitcoin om de toekomst beter te maken door de investeerders “de privésleutels te laten bezitten” dan afhankelijk te zijn van banken. Hij zei het volgende:

“Het lijkt erop dat bitcoin meer verschuift naar hernieuwbare energiebronnen … Er is een trend naar meer dan 50% hernieuwbare energiebronnen. In dat geval zou Tesla het accepteren van Bitcoin hervatten, hoogstwaarschijnlijk … Tesla’s banksaldi in Europa hebben een negatieve rente. U betaalt de bank om uw geld vast te houden. Dit is krankzinnig!”

Jack Dorsey: Bitcoin wordt de valuta van het internet

Jack Dorsey, CEO van Twitter en Bitcoin-supporter, merkte op dat Bitcoin de oorspronkelijke valuta van internet wordt. Hij voerde aan dat Bitcoin het wereldwijde geldovermakingsprobleem kan oplossen door tussenpersonen, overheidskredieten en andere dingen te verwijderen die het proces van overdrachten vertragen.

Bitcoin heeft het potentieel om de hele situatie op te lossen door deze hindernissen gewoon van het speelveld te verwijderen. Dorsey wijst erop dat het belangrijk is om geld te hebben dat gescheiden is van de staat, geld dat door iedereen is geverifieerd, van detailhandelaren tot grote instellingen. Dorsey gelooft dat dit het financiële systeem intact, krachtig en veilig zal houden.

Cathie Wood: Bitcoin zal groener zijn dan goudwinning en traditionele finance

Cathie Wood, CEO en CIO van ARK Invest, sprak over de rol van Bitcoin bij het stimuleren van economische empowerment en het maken van plaats voor transparantie en democratisering in het financiële ecosysteem. Wood benadrukte het drastische verschil in het bestuur van het gedecentraliseerde systeem dat volledig open en transparant is in vergelijking met de traditionele financiële sfeer. Cathie benadrukte ook het hernieuwbare potentieel van Bitcoin, in vergelijking met goudwinning en het traditionele financiële systeem. Ze zei het volgende:

“Bitcoin zal milieuvriendelijker zijn dan goudwinning of het traditionele financiële systeem.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN