Cryptocointalk

CryptoCoinTalk: sterke opleving van de Bitcoin koers. $36.000 in zicht?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Bitcoin koers is in een dag tijd met ruim 11% gestegen en dat is uiteraard een zeer positief signaal. Voordat de Bitcoin koers deze forse stijging inzette zag het er behoorlijk beroerd uit. Velen, maar ook wij, hielden rekening met een prijs ver onder de $30.000. Dat is uiteindelijk meegevallen en de stijging lijkt weer ingezet.

Toch is het raadzaam om nu niet in te gaan FOMO’en. De prijs is aardig hard gestegen, dus een longpositie openen is nu minder interessant. Een short positie innemen is alleen verstandig als de Bitcoin koers iets van zwakte laat zien en dat is voorlopig niet aan de orde. Kortom, bewaar de rust en laat je niet leiden door emoties als je niet in positie zit. Er komen nog kansen genoeg. We gaan vandaag weer een blik werpen op de koers. Je leest het hieronder!

Weekgrafiek Bitcoin koers

Op de weekgrafiek zien we dat de Bitcoin koers de breakdown omlaag heeft gezien, na de vele testen op de support. Dit level ligt op $32.227. Een belangrijk scenario om rekening mee te houden is dat dit mogelijk een bearish retest kan gaan worden van die gebroken support. Wees daarom dus voorzichtig en ga er na 1 groene candle niet gelijk vanuit dat we in één streep doorbewegen richting een nieuwe all time high. We willen dus aankomend weekend graag een wekelijkse candleclose boven de $32.227 zien, zodat de bulls meer vertrouwen in hun bias kunnen hebben.

Bitcoin koers
Binance

Daggrafiek Bitcoin koers

Op de daggrafiek is te zien dat de Bitcoin koers uit de range omlaag is gebroken, een deviatie (afwijking) heeft gemaakt buiten de range en dat we nu weer terug in de range zijn gesloten. Dat is een zeer positief signaal en is een teken van sterkte. Belangrijk is nu dat we op de daggrafiek de onderkant van de range low weten te behouden, op $31.111. We hebben lokaal de liquiditeit opgehaald, dus het zou kunnen dat we een kleine pullback gaan zien, voordat we verder omhoog gaan bewegen. Mochten we die pullback inderdaad gaan zien kun je op de pullback gaan kijken naar een eventuele long positie. Ik kijk dan naar een mogelijke beweging richting de $36.000 (midden van de range).

Bitcoin koers

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers ziet er op de weekgrafiek nog magertjes uit en dat is zeker iets om rekening mee te houden. Groene candles zijn mooi, maar ze kunnen een vertekenend beeld geven. Op de daggrafiek ziet het er een stuk positiever uit en lijkt de Bitcoin koers verder omhoog te willen bewegen de komende dagen. Zondagnacht om 02:00 gaat een interessant moment zijn, als de weekcandle gaat sluiten.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN