Mastercard

Mastercard gaat USDC inzetten voor crypto naar fiat conversies

Mastercard heeft een strategische partnership aangekondigd met Circle om USDC in te zetten voor het vergemakkelijken van het converteren van cryptocurrency naar fiat-valuta. Het gebruik van USDC zal het vermogen van cryptocurrency-bedrijven en kaartuitgevers vergroten om hun klanten in staat te stellen hun cryptocurrencies uit te geven.

De samenwerking wil USDC gebruiken om kaartuitgevers in staat te stellen Mastercard-betalingen gemakkelijker af te handelen, aangezien het mogelijk maakt om cryptocurrency om te zetten in USDC vóór afwikkeling in Amerikaanse dollar.

Door het partnerschap zullen de twee platforms de wereld naar een verbeterde en efficiëntere webgebaseerde financiële infrastructuur leiden. De samenwerking tussen Circle en Mastercard zal namelijk de kaart-programma’s van cryptocurrency-beurzen verbeteren, waardoor het voor partners gemakkelijker wordt om crypto naar fiat om te zetten.

Binance

Mastercard kondigde aan dat de samenwerking met Circle het mogelijk zou maken dat het kaartprogramma deel uitmaakt van crypto-uitwisselingsforums en -portefeuilles. Het bedrijf werkt nog verder om het proces van het converteren van cryptocurrency naar fiat-valuta te vergemakkelijken door een all-star groep te creëren via meerdere partnerschappen met op blockchain gebaseerde platforms, zoals Evolve Bank & Trust en Paxos.

Volgens Jeremy Allaire, de mede-oprichter en CEO van Circle, zal de samenwerking tussen Mastercard en Circle de belangrijke rol van USDC in e-commerce en online betalingen versterken. De CEO hoopt dat de USDC-munt een brug zal slaan tussen gevestigde betalingsnetwerken en betalingssystemen voor digitale valuta.

Aangezien stablecoins een toenemende acceptatie hebben gezien, heeft de Amerikaanse overheid nauwlettend de markt in de gaten gehouden. De Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, drong er onlangs bij regelgevers op aan om “snel te handelen” met betrekking tot de regulering van stablecoins, daarbij verwijzend naar risico’s voor het financiële systeem en de nationale veiligheid van het land.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN