Europese Commissie (EC)

EU wil met nieuw voorstel strengere crypto-regelgeving

De uitvoerende tak van de Europese Unie (EU), de Europese Commissie (EC), heeft een nieuw voorstel ingediend waarin wordt opgeroepen tot strengere regulering van anonieme cryptocurrency wallets en transacties. Het doel van dit voorstel is om het witwassen van geld binnen de Europese Unie te voorkomen.

Volgens het voorstel van de EC moeten bedrijven die Bitcoin en andere cryptocurrency-transacties verwerken, verplicht worden om persoonlijke gegevens van klanten te verzamelen. Hierdoor zullen bedrijven die cryptotransacties verwerken de namen, adressen, geboortedatums, rekeningnummers en namen van de ontvangers van hun klanten moeten vastleggen. 

“De wijzigingen van vandaag zullen zorgen voor volledige traceerbaarheid van crypto-activaoverdrachten, zoals Bitcoin, en zullen het mogelijk maken om het mogelijke gebruik ervan voor het witwassen van geld of de financiering van terrorisme te voorkomen en op te sporen”, aldus de Commissie in haar persbericht. 

In een Twitter bericht zei commissaris Mairead McGuinness dat cryptocurrency “een van de nieuwste manieren om geld wit te wassen” en verklaarde dat deze regels van toepassing zullen zijn op de hele crypto-industrie. “We zullen anonieme cryptocurrency wallets verbieden en ervoor zorgen dat de overdracht van cryptocurrencies traceerbaar is”, concludeerde ze.

Het verstrekken van anonieme cryptocurrency wallets zal ook worden verboden, net zoals anonieme bankrekeningen al zijn verboden in de EU om het witwassen van geld tegen te gaan.

“Deze voorstellen zijn ontworpen om de juiste balans te vinden tussen het aanpakken van deze bedreigingen en het voldoen aan internationale normen, zonder een buitensporige regeldruk voor de industrie te veroorzaken”, aldus het document.

Binance

Volgens de Commissie is het nieuwe voorstel een stap in de goede richting en zullen deze nieuwe regels helpen bij de ontwikkeling van de cryptocurrency industrie.

“Deze voorstellen zullen de crypto-activa-industrie in de EU helpen zich te ontwikkelen, aangezien deze zal profiteren van een bijgewerkt, geharmoniseerd wettelijk kader in de hele EU”, concludeerde de Commissie.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN